Înainte de anunţarea rezultatului alegerilor din Indonezia, autorităţile consolidează măsurile de securitate din ţară

Publicat:

Cel puţin 10 persoane suspectate de plănuirea unor atentate săptămâna viitoare, când vor fi anunţate rezultatele alegerilor prezidenţiale care au avut loc în aprilie în Indonezia, au fost reţinute de echipaje de combatere a terorismului, anunţat miercuri poliţia indoneziană, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Arestările survin în contextul în care tensiunile sunt în creştere şi măsurile de securitate sunt întărite în cea de-a treia cea mai mare democraţie din lume, înaintea anunţării, la 22 mai, a rezultatelor de către Comisia Generală Electorală (KPU).


Citeşte şi: Fiul lui Trump a acceptat să fie audiat în Senatul american

Se aşteaptă să fie confirmate cifrele neoficiale anunţate de grupuri particulare de sondaje care îl indică drept câştigător pe preşedintele în exerciţiu Joko Widodo în cursa cu fostul general Prabowo Subianto.

Aproape 32.000 de poliţişti şi militari sunt desfăşuraţi în capitala Jakarta, fiind aduse trupe şi din alte provincii pentru a asigura securitatea la eveniment, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţei naţionale, Dedi Prasetyo.

“În urma unor interogatorii am descoperit că suspecţii plănuiau să atace reuniuni în locuri publice pe 21, 22 sau 23 mai”, a spus Prasetyo, referindu-se la demonstraţiile planificate pentru săptămâna viitoare.

”Scopul lor este să creeze haos şi să provoace cât mai multe victime posibil, inclusiv în rândul poliţiei”, a declarat el.

Suspecţii aparţineau Jemaah Ansharut Daulah (JAD) cel mai mare grup legat de Statul Islamic din ţară şi autorităţile caută şi alţi membri, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Autorităţile au împuşcat săptămâna trecută un militant islamist şi au reţinut alte şase persoane suspectate că plănuiseră atacarea poliţiei în timpul unei demonstraţii prevăzute.

Citeşte şi: Manifestaţii violente împotriva construirii unei catedrale în Ekaterinburg

Fostul general Prabowo Subianto a refuzat să cedeze şi echipa sa a făcut acuzaţii de “înşelăciune masivă şi nereguli” în cursul votării şi al procesului de numărare a voturilor.

“Am câştigat mandatul poporului”, a declarat marţi fostul comandant al forţelor speciale indoneziene în faţa a sute de susţinători la un eveniment de campanie.

“Dacă renunţăm, înseamnă că permitem nedreptatea şi aceasta înseamnă că trădăm propria noastră ţară şi propriul popor”, a spus el. Echipa lui a ameninţat că va recurge la proteste de stradă, deşi a promis că vor fi paşnice.

Cu mai mult de 80% din numărul de voturi numărate, Widodo conduce cu 12 puncte procentuale, obţinând 56% din voturile exprimate, a anunţat comisia electorală din Indonezia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.