Înaintea ultimului weekend dinaintea alegerilor, Trump şi Biden vor să cucerească Midwest-ul

Publicat:

Înaintea ultimului weekend dinaintea zilei alegerilor prezidenţiale din SUA, preşedintele american Donald Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden se vor deplasa în statele indecise din Midwest, printre care Wisconsin, unde pandemia de COVID-19 a înregistrat o recrudescenţă substanţială, comentează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Republicanul Donald Trump urmează să participe vineri la evenimente electorale în statele Michigan, Wisconsin şi Minnesota, în timp ce democratul Joe Biden are prevăzute deplasări în Wisconsin şi Minnesota, precum şi în Iowa.


Citeşte şi: Peste 18.000 de germani au aflat că sunt infectaţi cu COVID în ultimele 24 de ore

Statul Minnesota nu a mai votat pentru un candidat republican la prezidenţiale începând din 1972. Michigan şi Wisconsin sunt două dintre cele trei state industriale care votează tradiţional cu Partidul Democrat. Al treilea este Pennsylvania, unde în 2016 Trump a câştigat cu un mic avans.

În general, harta electorală arată destul de rău pentru Donald Trump, care în ultimele luni s-a plasat constant în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie la nivel naţional, în special din cauza modului în care administraţia de la Washington a gestionat pandemia de COVID-19.

Totuşi, în majoritatea statelor indecise sondajele de opinie indică o cursă mult mai strânsă.

Pandemia de COVID-19 şi un nivel extraordinar de entuziasm i-au determinat pe americani să voteze anticipat în număr mare. Până în prezent au fost recenzate peste 80 de milioane de voturi prin corespondenţă sau în persoană, mult peste jumătate din numărul total de voturi de la alegerile din 2016, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Florida.

Numărul mare al voturilor prin corespondenţă face foarte probabil ca numele câştigătorului în câteva state, printre care principalele indecise precum Pennsylvania şi Wisconsin, să nu fie cunoscut marţi noaptea, autorităţile electorale aşteptându-se ca numărarea voturilor să dureze mai multe zile.

Donald Trump a afirmat în mai multe rânduri că voturile prin corespondenţă sunt susceptible să fie fraudate, iar mai recent el a susţinut că ar trebui să conteze doar rezultatele disponibile în noaptea alegerilor.

Datele privind votul anticipat arată că mult mai mulţi democraţi au votat prin corespondenţă, în timp ce republicanii sunt aşteptaţi să voteze marţi în număr mare. Prin urmare, rezultatele preliminare din state, precum Pennsylvania, care nu încep numărarea voturilor prin corespondenţă înainte de 3 noiembrie l-ar putea arăta pe Trump pe prima poziţie înainte de a fi adăugate voturile din state tradiţional democrate, fenomen pe care unii l-au numit ”mirajul roşu” sau ”schimbarea albastră”. Mai multe districte din Pennsylvania au anunţat deja că nu vor începe numărarea voturilor prin corespondenţă mai devreme de miercuri, 4 noiembrie.

Ultimele zile ale campaniei prezidenţiale au continuat să fie dominate de pandemia de COVID-19, care a cauzat moartea a aproximativ 228.000 de persoane în SUA şi a afectat grav economia americană.

Echipa operativă a Casei Albe avertizează că într-o mare parte a ţării are loc o creştere ”continuă” a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce nouă state au raportat joi recorduri ale numărului de noi cazuri zilnice.

După ce a depăşit el însuşi infecţia cu noul coronavirus, Trump şi-a continuat campania într-un ritm alert, având uneori şi trei mitinguri electorale pe zi, cu mii de participanţi, în pofida temerilor privind răspândirea bolii.

Citeşte şi: O braziliancă a fost ucisă în atacul terorist din Nisa

În ceea ce-l priveşte, Joe Biden a avut evenimente electorale de amploare mai mică, printre care mitinguri ”drive-in” unde susţinătorii au rămas în automobile, din motive de siguranţă, şi a petrecut câteva zile în statul Delaware, pe care l-a reprezentat în Senat timp de 36 de ani.

Aşa cum a făcut pe parcursul acestui an, Trump a minimalizat importanţa pandemiei de COVID-19, spunându-le simpatizanţilor săi că SUA au depăşit momentul critic, deşi numărul de cazuri este în creştere.

Abordarea sa a fost criticată dur de Biden. ”Donald Trump a fluturat steagul alb, ne-a abandonat familiile şi a capitulat în faţa acestui virus”, a declarat joi Joe Biden în Tampa, statul Florida. El se va deplasa sâmbătă în statul Michigan, alături de fostul preşedinte democrat Barack Obama. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU Preşedinta France Televisions, Delphine Ernotte Cunci, a fost realeasă pentru cel de-al treilea mandat la conducerea Uniunii Europene...

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d’Oro pentru întreaga carieră

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d'Oro pentru întreaga carieră Celebra actriţă italiană Monica Bellucci a fost recompensată cu trofeul Globo d'Oro pentru...

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului Creatorul saudit al unui serial de animaţie...

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.