Un înalt oficial european dă undă verde pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen

Publicat:

Preşedintele de onoare al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE), Hans van Baalen, a susţinut vineri la Sofia că Bulgaria şi România ar trebui să fie admise în spaţiul Schengen întrucât îndeplinesc standardele şi că acest lucru ar trebui să se întâmple înainte de alegerile europene din mai 2019, relatează BTA, potrivit agerpres.

El a declarat că se aşteaptă ca liberalii să fie al doilea cel mai mare grup din Parlamentul European după alegerile de anul viitor.


Citeşte şi: ‘Bărbaţii-n negru’ au alergat pe lângă maşina liderului de la Phenian

Hans Van Baalen a spus de asemenea că Balcanii de Vest, aparţin cu siguranţă Europei şi ar trebui să aibă şansa să-şi negocieze aderarea la UE.

Potrivit preşedintelui ALDE, formaţiunea politică bulgară Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MRF), afiliată ALDE, merită aprecierea pentru sprijinirea preşedinţiei bulgare a Consiliului UE.

Liderul MRF, Mustafa Karadayi, a afirmat însă că Patrioţii Uniţi – o coaliţie naţionalistă – subminează imaginea ţării şi pun în discuţie viitorul euro-atlantic al Bulgariei. El a mai spus că atunci când este vorba de probleme geopolitice importante, nimeni nu poate avea o poziţie personală când face parte din guvern.

Citeşte şi: Nikki Haley CEARTĂ toate ţările care nu votează la fel ca SUA la ONU

Se pare că aceasta a fost o referire la explicaţia dată de Volen Siderov, unul dintre co-liderii Patrioţilor Uniţi. El a declarat că a fost în Crimeea în urma unei invitaţii private. Potrivit unei declaraţii ulterioare a şefului adjunct al partidului conservator GERB, Tsvetan Tsvetanov, Siderov nu a vorbit în numele guvernului în timpul vizitei în Crimeea, ci şi-a exprimat poziţia personală.

Preşedintele Internaţionalei liberale, Juli Minoves Triquell, a declarat de asemenea că orientarea euro-atlantică a Bulgariei nu este ceva cu care te poţi juca.

Citeşte şi: Comisia Europeană ‘trage de urechi’ Bucureştiul pentru iniţiativa de a-şi muta ambasada din Israel

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.