Înalta Curte spaniolă decide în favoarea unui bărbat amendat după ce a mers gol pe stradă

Publicat:

Înalta Curte spaniolă a dat dreptate unui bărbat care a contestat amenda luată pentru că s-a plimbat dezbrăcat pe străzile unui oraș din regiunea Valencia, iar ulterior a încercat să participe la o audiere în pielea goală, scrie Reuters. Este vorba despre un vid legislativ, informează mediafax.

Într-o declarație, instanța supremă arată că a respins un apel împotriva unei decizii a unei instanțe inferioare de anulare a amenzilor aplicate bărbatului pentru că a mers dezbrăcat pe străzile din Aldaia, un oraș de la periferia capitalei regionale.


Citește și : Biden subliniază necesitatea respectării regulilor convenite pe Esplanada Moscheilor

Cu toate acestea, instanța a recunoscut existența unui „vid juridic” în legislația spaniolă în ceea ce privește nuditatea în public.

Alejandro Colomar, în vârstă de 29 de ani, a fost filmat în timp ce ajungea la tribunal purtând doar o pereche de cizme de drumeție, înainte de a i se pune în vedere să se îmbrace pentru a intra în clădire. La proces, el a susținut că amenzile i-au încălcat dreptul la libertate ideologică.

El a declarat pentru Reuters că a început să se dezbrace în public în 2020 și că a primit mai mult sprijin decât insulte atunci când s-a plimbat dezbrăcat, deși a fost amenințat o dată cu un cuțit.

„Amenda nu are niciun sens”, a spus el. „M-au acuzat de exhibiționism obscen. Conform dicționarului, asta implică intenție sexuală și (asta) nu are nimic de-a face cu ceea ce făceam eu”.

Nuditatea publică este legală în Spania din 1988. Oricine se poate plimba dezbrăcat pe stradă fără a fi arestat, dar unele regiuni, precum Valladolid și Barcelona, au introdus propriile legi pentru a reglementa nudismul, în special departe de plajă. Instanța a remarcat că Aldaia nu are nicio lege care să interzică nudismul.

Citește și : Trei români au murit într-un grav accident petrecut în Slovenia

Tribunalul din Valencia a decis că Alejandro Colomar „s-a limitat la a rămâne sau a circula dezbrăcat în momente diferite pe două străzi diferite din Aldaia”, iar comportamentul său nu a implicat o „alterare a siguranței cetățenilor, a liniștii sau a ordinii publice”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.