X

Încă doi membri ai grupării implicați în înșelarea militarilor din Ucraina au fost reținuți

Încă doi membri ai grupării implicați în înșelarea militarilor din Ucraina au fost reținuți

Încă doi membri ai grupului criminal organizat, un bărbat și o femeie, implicați în înșelarea militarilor din Ucraina, cu vârstele de 40 și 46 ani, au fost reținuți, în timp ce încercau să traverseze frontiera de stat prin PTF Cahul-Oancea, anunță oamenii legii.

Citește și: Pasagerii AIC sunt îndemnați repetat să se prezinte cu câteva ore înainte de zbor

Cei doi au fost reținuți pentru 72 ore.

Precizăm că anterior, oamenii legii au reținut opt cetățeni ai Ucrainei, care, prin înșelăciune au obținut echivalentul a circa 3 000 000 lei inclusiv în avans de la 40 militari ucraineni, pentru cumpărarea mașinilor inclusiv de teren, propuse spre vânzare pe internet.

Astfel, după consultarea anunțurilor și selectarea mașinii, militarii activi pe front transferau banii, urmare a campaniilor de colectare de fonduri din partea celor apropiați, în scopul folosirii mașinilor pentru apărarea Estului Ucrainei. După transferarea banilor, însă, mașinile nu le erau livrate militarilor și nici banii nu le erau întorși.

În episoadele investigate de autoritățile din Ucraina sunt peste 100 de victime. Au urmat peste 20 de percheziții în Moldova și peste 10 în Ucraina.

Tags: politia R. MoldovaPTF Cahul -Oanceaucraina
Știrile zilei