Încă doi suspecţi au fost ARESTAŢI în ancheta privind atentatul din metroul londonez

Publicat:

Doi bărbaţi au fost arestaţi miercuri în cadrul anchetei privind atentatul cu bombă artizanală comis vineri într-o garnitură a metroului londonez, numărul total de arestări ajungând în prezent la cinci, a anunţat poliţia britanică, informează AFP, potrivit agerpres.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 48 de ani, respectiv 30 de ani, au fost arestaţi în conformitate cu legislaţia antiteroristă miercuri, în jurul orei locale 05:10 (04:10 GMT), la Newport, în Ţara Galilor, a precizat poliţia metropolitană într-un comunicat.


Două percheziţii erau în desfăşurare în acest oraş situat la circa 200 kilometri vest de Londra şi unde un alt suspect, un bărbat în vârstă de 25 de ani, a fost deja arestat marţi.

Citeşte şi: Madridul caută nod în papură separatiştilor. Un oficial catalan a fost ARESTAT – FOTO/VIDEO

‘Ancheta continuă să avanseze repede’, a declarat Dean Haydon, responsabil al departamentului de antiterorism din cadrul poliţiei metropolitane. ‘Cinci oameni sunt deja arestaţi şi percheziţii continuă în patru locaţii’, a adăugat el, precizând că aceasta ar urma să dureze ‘mai multe zile’.

În afară de cele două adrese din Newport, percheziţiile continuă în două locaţii din comitatul Surrey, unde locuiau primii doi suspecţi arestaţi sâmbătă.

Un tânăr de 18 ani a fost arestat sâmbătă în zona de plecări din portul Dover, punct de tranzit spre malul celălalt al Canalului Mânecii, la o zi după atentat. Potrivit mass-media din Marea Britanie, este vorba de un orfan irakian care locuia într-o casă din Sunbury-on-Thames, la circa 20 de kilometri sud-est de capitala britanică.

În seara zilei de sâmbătă, un alt suspect, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat la Hounslow, la periferia de vest a Londrei. O percheziţie desfăşurată într-un local comercial din această localitate a fost deja încheiată, potrivit poliţiei.

Legislaţia antiteroristă britanică permite plasarea în arest pentru 14 zile fără urmărire penală.

Citeşte şi: Putin dă o lovitură grea dolarului american. TOATE porturile ruseşti vor fi obligate să folosească rubla ca monedă de schimb

Atentatul de vineri a constat în detonarea unei găleţi cu tri-peroxid de tri-acetonă (TATP) şi cuie, lăsată într-o garnitură de metrou aglomerată, dimineaţa la o oră de vârf. Circa 30 de persoane au suferit arsuri sau au fost rănite în busculada creată de panică.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, însă autorităţile britanice se arată circumspecte. Ministrul de interne britanic Amber Rudd a afirmat, în urmă cu trei zile, că este ‘mult prea devreme pentru a trage concluzii’ şi că poliţia nu a găsit deocamdată dovezi privind implicarea SI.

Atentatul din metroul din Londra este al cincilea care a avut loc în Marea Britanie în ultimele şase luni. Treizeci şi cinci de persoane au fost ucise în atacuri precedente. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.