Încă o zonă din nord-vestul Spaniei intră în carantină din cauza creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19

Publicat:

Spania a anunţat duminică că va izola o zonă din nord-vestul ţării ca urmare a creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, la o zi după intrarea în carantină a întregului oraş Lleida (vestul Cataloniei), transmite dpa, potrivit agerpres.

Districtul A Marina, situat în provincia Lugo din comunitatea autonomă Galicia, urmează să intre în carantină pentru cinci zile, până vineri, pentru a limita răspândirea COVID-19, au anunţat autorităţile galiciene.


Citește și : China anunţă opt noi cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore

De această măsură vor fi vizate puţin peste 70.000 de persoane. Spania este una dintre cele mai afectate ţări europene de pandemia de COVID-19, cu 28.300 de decese şi 250.000 de cazuri confirmate de infectare.

Duminică în districtul A Marina s-au înregistrat 106 de noi cazuri de COVID-19.

Şeful executivului regional Alberto Nunez Feijoo a afirmat că noul focar îşi are originea în ”două sau trei baruri”. Programul de funcţionare al barurilor din zona în carantină va fi scurtat, iar adunările cu număr mare de persoane vor fi interzise până vineri.

În acelaşi timp, aproximativ 200.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare, localnicii putând trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu.

Citește și : Yuriko Koike, realeasă guvernator la Tokyo

Potrivit presei locale, în Segria majoritatea noilor cazuri au provenit din ferme, aziluri şi o zonă rezidenţială.

Măsurile de izolare introduse la nivel naţional în Spania pentru a limita răspândirea COVID-19 au fost ridicate la 21 iunie, permiţând intrarea în ţară a turiştilor străini.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.