Încă un judecător a picat evaluarea reluată

Publicat:

Încă un judecător a picat evaluarea reluată

Încă un judecător a picat evaluarea reluată, pentru că nu ar întruni criteriile de integritate financiară și etică, transmite Ziarul Național.

Citește și: Peste 2 160 000 de persoane au fost recenzate până la ora actuală


Magistratul Aureliu Postică, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a picat evaluarea reluată de Comisia pre-vetting.

Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM,instituția responsabilă de organizarea concursului.

Amintim că, după emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianuarie 2024, prin care a fost dispusă reevaluarea a 22 de candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor, Comisia pre-vetting a finalizat reevaluarea a 15 candidați.

Dintre aceștia, o candidată a promovat, 13 nu au promovat evaluarea reluată, inclusiv trei candidați pe motivul retragerii din concurs în timpul reevaluării, iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată.

În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a șapte candidați pentru funcția de membru în CSM.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța Petrocub continuă pregătirea pentru preliminariile Ligii Campionilor. În ultimul joc...

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii...

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai Începând cu data de 5 mai și până în prezent,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.