Încă un migrant a murit pe insula Lesbos

Publicat:

Un yemenit de 20 de ani a murit după ce a fost înjunghiat de un necunoscut în tabăra de migranţi Moria, situată pe insula grecească Lesbos, a informat vineri o sursă din cadrul poliţiei, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Drama a avut loc joi seară, iar victima a fost transferată la spital în insulă, unde a murit din cauza rănilor, a precizat sursa.


Citeşte şi: Premierul Ucrainei şi-a anunţat DEMISIA

Nicio informaţie despre cauzele altercaţiei sau despre identitatea autorului agresiunii nu a fost pentru moment dezvăluită de către poliţie, care a făcut numeroase reţineri.

În urmă cu zece zile, un migrant iranian de 31 de ani s-a spânzurat la Moria, unde condiţiile s-au deteriorat tot mai mult în ultimele luni din cauza fluxului migratoriu constant dinspre coastele Turciei vecine.

Aproximativ 19.000 de persoane trăiesc în condiţii insalubre în tabăra Moria, supranumită ‘jungla’, a cărei capacitate nu este decât de 2.800 de persoane.

Citeşte şi: Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Mexicului

Principala poartă de intrare în Europa pentru migranţi şi refugiaţi în 2019, Grecia are dificultăţi în a gestiona situaţia fluxului migrator, în special din cauza lipsei de instalaţii corespunzătoare.

Guvernul a înăsprit legislaţia asupra dreptului de azil sperând să descurajeze sosirile şi a anunţat crearea de noi tabere de peste 5.000 de persoane pe cinci insule din Marea Egee unde se află în prezent centre de primire şi de înregistrare a migranţilor.

Însă locuitorii din insule sunt pe picior de război, cerând ca noile tabere să fie limitate la o capacitate de 1.000 de persoane fiecare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.