X

Încă un migrant a murit pe insula Lesbos

Un yemenit de 20 de ani a murit după ce a fost înjunghiat de un necunoscut în tabăra de migranţi Moria, situată pe insula grecească Lesbos, a informat vineri o sursă din cadrul poliţiei, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Drama a avut loc joi seară, iar victima a fost transferată la spital în insulă, unde a murit din cauza rănilor, a precizat sursa.

Citeşte şi: Premierul Ucrainei şi-a anunţat DEMISIA

Nicio informaţie despre cauzele altercaţiei sau despre identitatea autorului agresiunii nu a fost pentru moment dezvăluită de către poliţie, care a făcut numeroase reţineri.

În urmă cu zece zile, un migrant iranian de 31 de ani s-a spânzurat la Moria, unde condiţiile s-au deteriorat tot mai mult în ultimele luni din cauza fluxului migratoriu constant dinspre coastele Turciei vecine.

Aproximativ 19.000 de persoane trăiesc în condiţii insalubre în tabăra Moria, supranumită ‘jungla’, a cărei capacitate nu este decât de 2.800 de persoane.

Citeşte şi: Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Mexicului

Principala poartă de intrare în Europa pentru migranţi şi refugiaţi în 2019, Grecia are dificultăţi în a gestiona situaţia fluxului migrator, în special din cauza lipsei de instalaţii corespunzătoare.

Guvernul a înăsprit legislaţia asupra dreptului de azil sperând să descurajeze sosirile şi a anunţat crearea de noi tabere de peste 5.000 de persoane pe cinci insule din Marea Egee unde se află în prezent centre de primire şi de înregistrare a migranţilor.

Însă locuitorii din insule sunt pe picior de război, cerând ca noile tabere să fie limitate la o capacitate de 1.000 de persoane fiecare.

Tags: greciaLesbosmigrantiMoria
Categorii: Diaspora