Încă un pompier, răpus de incendiile de vegetaţie din estul Australiei

Publicat:

Un pompier voluntar a murit luni în timpul luptei cu incendiile de vegetaţie care fac ravagii în estul Australiei, a anunţat Serviciul Rural de Pompieri (RFS), citat de agenţia DPA, scrie agerpres.

Pompierul şi-a pierdut viaţa după ce autospeciala pentru stingerea incendiilor în care se afla s-a răsturnat în Jingellic, la 70 de kilometri est de oraşul Albury din statul New South Wales, se arată într-un mesaj publicat pe Twitter de RFS.


Citește și : Grecia vrea să ia parte la conferința internaţională dedicată Libiei

Alţi doi pompieri au suferit arsuri în acest incident. Se estimează că autospeciala s-a răsturnat ca urmare a rafalelor puternice de vânt.

”Un brav pompier şi-a pierdut viaţa protejând comunitatea de la est de Albury. Cuvintele nu sunt de ajuns în astfel de momente”, a scris pe Twitter premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian.

Acesta este al treilea deces al unui pompier voluntar de la izbucnirea incendiilor de vegetaţie, în luna octombrie.

90 de procente dintre pompierii care luptă cu cele câteva sute de focare de pe coasta de est sunt voluntari neplătiţi, persoane care lasă în urmă munca şi familiile pentru a-şi apăra comunităţile.

Albury se află în apropierea graniţei cu statul Victoria unde pompierii luptă cu noi incendii care au izbucnit luni în condiţiile unui val de caniculă extremă ce a cuprins continentul şi a condus la evacuarea a mii de persoane.

Peste 30.000 de persoane din regiunea East Gippsland din statul Victoria au primit ordin de evacuare luni, temperaturile în creştere şi rafalele de vânt riscând să înteţească trei incendii masive care au mistuit deja 130.000 hectare de pădure.

Citește și : China și Rusia propun ridicarea sancțiunilor impuse Coreii de Nord

Armata a fost chemată să ajute pompierii în lupta contra incendiilor masive care sunt în continuare active în apropiere de Sydney, conform unui anunţ emis vineri de Forţele de Apărare ale Australiei (ADF).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului a participat, împreună cu localnicii din raionul Telenești, la Festivalul „Hora Sânzienelor”

Șefa statului a participat, împreună cu localnicii din raionul Telenești, la Festivalul „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi orașul Telenești, unde are loc...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.