X

Încasările la Bugetul public național au crescut în primele luni ale anului

Încasările la Bugetul public național au crescut în primele luni ale anului

Încasările la Bugetul public național (BPN) administrate de Serviciul Fiscal de Stat, conform informațiilor operative, au constituit circa 40,6 miliarde lei în 7 luni ale anului 2024, ceea ce denotă o creștere de circa 4,4 miliarde lei sau cu 12,1% în raport cu perioada similară a anului precedent.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, la Bugetul de stat (BS), în 7 luni ale anului 2024 s-au încasat 16,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,0 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023, sau o creștere de 6,6%, potrivit radiochisinau.md.
Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat
La Bugetele locale (BL) s-au înregistrat încasări în sumă de circa 4,7 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 590,3 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 14,5%.

De asemenea, la Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), în perioada menționată, s-au încasat 14,5 miliarde lei, ceea ce constituie cu circa 2,1 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 16,8%.
Totodată, la Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală (FAOAM) s-au acumulat circa 4,8 miliarde lei, ceea ce constituie cu 658,7 milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2023 sau cu 15,7%.
Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură
Tags: BPNbuget
Economie