Incendii de vegetație puternice în Coreea de Nord: Un om a murit și peste 4000 au rămas pe drumuri

Publicat:

Mii de pompieri şi soldaţi se luptau vineri să stingă incendii de vegetaţie izbucnite în Coreea de Sud, în urma cărora o persoană a murit şi alte peste 4.000 au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a anunţat guvernul sud-coreean, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Incendiile au izbucnit joi seara în provincia Gangwon din estul ţării şi s-au extins în oraşele Sokcho şi Gangneung, distrugând circa 525 de hectare de pământ şi aproximativ 198 de case, depozite şi alte clădiri până vineri dimineaţa, a precizat guvernul.


Citește și: Sute de oameni au demonstrat în SUA pentru publicarea raportului lui Robert Mueller

Un număr de 4.230 de persoane au fost evacuate din locuinţe şi 52 de şcoli au fost închise.

Pompierii au reuşit să controleze incendiul izbucnit în regiunea Sokcho, a anunţat guvernul, la fel şi aproximativ 50% din incendiul din regiunea Gangneung.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a ordonat utilizarea tuturor resurselor disponibile pentru stingerea incendiilor.

Circa 872 de camioane de pompieri şi 3.251 de pompieri din întreaga ţară se luptau vineri să stingă flăcările, a anunţat Serviciul Naţional de Pompieri.

Citește și: Donald Tusk propune o amânare flexibilă a Brexit-ului

Ministerul Apărării a declarat că aproximativ 16.500 de soldaţi, 32 de elicoptere militare şi 26 de camioane pentru stingerea incendiilor aparţinând armatei au fost desfăşurate şi intenţionează să livreze alimente pentru 6.800 de persoane.

Circa 4 miliarde de woni sud-coreeni (3,52 milioane de dolari) fonduri speciale vor fi deblocate pentru stingerea incendiilor şi curăţarea zonelor afectate, şi 250 de milioane de woni fonduri pentru situaţii de urgenţă vor fi folosite pentru a oferi adăpost temporar persoanelor evacuate, a anunţat Ministerul de Interne sud-coreean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.