X

Incendii în Grecia: Macedonia trimite un ajutor umanitar de 100.000 de euro; Papa Francisc transmite mesaje de incurajare pentru echipele de intervenție

Macedonia s-a oferit să ajute autoritățile elene cu șase milioane de dinari (aproximativ 100.000 de euro), Grecia confruntându-se cu incendii de vegetație ce au dus la moartea a zeci de oameni, iar Papa Francisc a trasmis că se roagă pentru victime, informează Associated Press, potrivit mediafax.

Premierul macedonean Zoran Zaev a postat un mesaj pe Twitter în care a transmis că ajutorul guvernamental pe care l-a trimis în Grecia va ajuta instituțiile care se ocupă cu stingerea incendiilor.

Citește și : Turcia: Erdogan dorește adoptarea unei noi legi anti-terorism

Guvernul din Macedonia va monitoriza situația și va coordona asistența umanitară.

Zaev a transmis condoleanțe poporului grec și familiilor care și-au pierdut rudele și prietenii.

Ministerul macedonean de Externe a recomandat cetățenilor să evite călătoriile în zona afectată.

Papa Francisc a transmis că se roagă pentru victime și a trimis mesaje de incurajare pentru echipele de intervenție care ajută la stingerea focului.

Citește și : Republica Democrată Congo: Guvernul a declarat sfârşitul epidemiei provocate de virusul Ebola

Secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a trimis o telegramă prin care a transmis condoleanțe poporului grec și bisericii din Grecia, după ce cel puțin 74 de persoane au decedat în urma incendiilor de vegetație din apropiere de Atena.

Tags: greciaincendiiMacedoniaPapa FrancisctwittervictimeZoran Zaev
Categorii: Diaspora