Incendii masive de vegetaţie în nordul Italiei şi pe insula Sicilia

Publicat:

Pompierii italieni se luptă cu incendii masive de vegetaţie în nordul ţării şi pe insula Sicilia, au anunţat autorităţile, potrivit DPA, scrie agerpres.  

Mai multe unităţi de pompieri au fost mobilizate luni seară pentru a stinge un incendiu forestier izbucnit la vest de oraşul de la coasta Mării Adriatice Rimini.


Citește și : Flota rusă din Marea Neagră continuă să tragă cu rachete în Ucraina

Incendiul a pornit într-o regiune de drumeţii din municipalitatea Civitella di Romagna, în Forli-Cesena, a precizat marţi brigada de pompieri.

Serviciile de urgenţă au transportat zece persoane din regiunea afectată într-o zonă sigură. Într-o înregistrare video apărea fum dens deasupra acestei regiunii deluroase. Vânturile puternice au alimentat focul în repetate rânduri.

Pe populara insulă turistică Sicilia, pompierii se luptau marţi cu un incendiu de vegetaţie care a izbucnit în localitatea de coastă Trabia, la est de Palermo, în timpul nopţii.

Potrivit relatărilor din presa italiană, flăcările au ameninţat de asemenea mai multe clădiri rezidenţiale. Locatarii au fost evacuaţi din cauza pericolului de explozie a buteliilor cu gaz din clădire.

Uscăciunea provocată de secetă, precum şi neglijenţa şi incendierea premeditată se crede că ar fi principalele cauze ale focarelor.

Experţii bănuiesc că efectele schimbărilor climatice se află printre cauzele secetei care a cuprins Italia anul acesta.

Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

Potrivit datelor Sistemului european de informare privitor la incendiile de pădure (EFFIS) din 13 august, circa 42.000 de hectare au ars în Italia până acum anul acesta, mai multe decât media pentru această perioadă din ultimii 15 ani.

În calculele sale, EFFIS ia în considerare doar regiunile afectate de incendii cu o suprafaţă de cel puţin 30 de hectare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.