Incendiile de pădure din Pădurea Amazoniană din Brazilia s-au intensificat cu 30% în 2019

Publicat:

Numărul incendiilor de pădure din Pădurea Amazoniană din Brazilia a crescut cu 30 de procente în 2019 faţă de anul precedent, a anunţat miercuri Institutul Naţional pentru Cercetare Spaţială (INPE), citat de AF, scrie agerpres.

În Pantanal, cea mai mare zonă umedă de pe planetă şi totodată un sanctuar al biodiversităţii, creşterea numărului de incendii a fost cea mai semnificativă – de şase ori mai multe incendii într-un an.


Citește și : SUA consideră că au ‘restabilit un anumit nivel de descurajare’ cu Iranul

În total, 89.178 de focare au fost detectate în Pădurea Amazoniană din Brazilia în 2019, faţă de 68.345 în 2018, potrivit datelor INPE. Spre exemplu, doar în luna august au fost înregistrate 30.901 de incendii.

Această recrudescenţă a incendiilor forestiere din Amazonia, în principal din cauza defrişărilor, a stârnit puternice critici din partea comunităţii internaţionale, mai ales în Franţa, împotriva administraţiei preşedintelui de extremă dreaptă Jair Bolsonaro, care s-a pronunţat în favoarea proiectelor de dezvoltare economică în Amazonia, mai ales a celor miniere.

Defrişările în Pădurea Amazoniană au atins anul trecut niveluri record, depăşind 10.000 kilometri pătraţi în perioada august 2018 şi iulie 2019, pentru prima dată după anul 2008.

Numărul incendiilor din Pădurea Amazoniană a fost mai mare în 2017, cu 107.439 de focare, însă departe de recordul din 2004 (218.637 focare), notează AFP.

Citește și : Maduro anunţă manevre militare pentru 15 şi 16 februarie în principalele oraşe ale Venezuelei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.