Incendiile de vegetaţie ameninţă periferia oraşului Perth

Publicat:

Incendii de vegetaţie necontrolate, alimentate de temperaturi caniculare în creştere zilele următoare, potrivit prognozelor, ameninţă zone locuite din Australia de Vest, au anunţat miercuri autorităţile, potrivit AFP şi agerpres.

O alertă de urgenţă a fost emisă pentru periferia metropolei Perth, al patrulea oraş ca mărime din ţară, după ce marţi a izbucnit un incendiu care a distrus circa 100 de hectare.


Citeşte şi: Membrana coronavirusului SARS-CoV-2 poate fi dezintegrată prin folosirea apei de gură (studiu) – Black News

Serviciile de urgenţă au avertizat locuitorii că sunt “în pericol şi trebuie să acţioneze imediat pentru a supravieţui”.

Potrivit prognozelor meteorologice, temperaturile din Perth vor ajunge la 34 de grade Celsius miercuri, înainte de a creşte la 40 de grade Celsius până sâmbătă, la periferia oraşului.

Autorităţile se tem că incendiul de la periferia Perth ar putea avansa până în zonele locuite, alimentate de vântul puternic.

“Alerta de urgenţă rămâne în vigoare din cauza intensităţii vântului (…) care continuă să exercite o presiune pe liniile de incendiu (menite să împiedice răspândirea focului)”, a precizat departamentul de pompieri.

Între timp, un al doilea incendiu de vegetaţie izbucnit în sud-vestul statului Australia de Vest a fost “izolat, însă nu era controlat” marţi după-amiază, au anunţat autorităţile.

Locuitorii evacuaţi din apropierea orăşelului Kirup, situat la aproximativ 220 de kilometri sud de Perth, au fost avertizaţi să nu se întoarcă la casele lor din cauza situaţiei încă “foarte periculoase”.

Australia de Vest s-a confruntat cu temperaturi record în această vară, la Perth înregistrându-se 10 zile consecutive cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Luna trecută, în oraşul de coastă Onslow a fost consemnată cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Australia, 50,7 grade Celsius.

În urmă cu un an, un incendiu devastator a distrus 86 de case de la periferia oraşului şi a ars 11.000 de hectare de teren.

Citeşte şi: China FURĂ startul în cursa înarmărilor metaverse – Black News

Numărul tot mai mare de incendii de pe glob este asociat cu o serie de fenomene anticipate de oamenii de ştiinţă în asociere cu încălzirea globală. Temperaturile în creştere, valurile de caniculă şi reducerea cantităţilor de precipitaţii în unele zone reprezintă o combinaţie ideală pentru izbucnirea incendiilor.

“La nivel mondial, creşterea temperaturilor şi ariditatea au prelungit sezonul de incendii şi au dublat suprafaţa expusă riscului”, se indică într-un proiect de raport al experţilor ONU în domeniul climei (Giec) obţinut în iunie 2021 de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.