Incendiile de vegetaţie din Turcia SCAPĂ de sub control

Publicat:

Echipele pentru intervenţii de urgenţă din Turcia au continuat lupta cu cele mai grave incendii de vegetaţie din ultimii ani, vineri, pentru a zecea zi consecutiv, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Doisprezece incendii ard în continuare necontrolat, a declarat vineri biroul de comunicare al preşedinţiei.


Citeşte şi: SUA oferă azil temporar cetăţenilor din Hong Kong – Black News

Cele mai grave incendii sunt active de-a lungul coastelor din sudul şi vestul Turciei, în regiunile Antalya, Marmaris, Bodrum şi Milas.

Flăcările au cuprins în timpul nopţii mai multe cartiere din Milas, însă locuitorii fuseseră deja evacuaţi, au indicat autorităţile locale.

Incendiul din Milas se află în prezent sub control, însă în alte regiuni flăcările ameninţă să înghită zonele rezidenţiale.

Peste 200 de incendii forestiere au izbucnit miercurea trecută în mai multe provincii, acestea fiind cele mai grave incendii din ultimii peste 13 ani.

Multe dintre incendii ard în continuare cu o intensitate fără precedent.

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 100.000 de hectare de pădure şi câmpuri au fost mistuite de flăcări, potrivit estimărilor.

Doar în Marmaris, o suprafaţă de peste 16.000 de hectare a fost devastată de incendii, au indicat autorităţile locale.

Citeşte şi: Milioane de mexicani sunt săraci-lipiţi din cauza pandemiei – Black News

Ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, născut în provincia Antalya, s-a arătat încrezător joi seară, precizând că vântul urma să scadă vineri în intensitate în această regiune. Oficialul şi-a exprimat speranţa că incendiile ar putea fi aduse sub control.

Unii dintre locuitorii evacuaţi s-au refugiat în şcoli şi pe stadioane. Autorităţile au întocmit liste cu lucrurile necesare acestora, de la tacâmuri şi farfurii la perne şi pături, notează DPA. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.