Incendiile de vegetaţie revin cu putere în Grecia! Localnicii sunt evacuaţi pe mare

Publicat:

Echipaje de pompieri ajutate de avioane-cisternă luptau luni împotriva unui nou incendiu izbucnit în sudul insulei greceşti Evia, unde două cartiere din localitatea Fygia au trebuit evacuate, relatează AFP, potrivit agerpres.

Incendiul de vegetaţie se deplasează spre staţiunea balneară Marmari, la 200 de kilometri nord-est de Atena, unde autorităţile pregăteau evacuarea localnicilor pe mare, potrivit Athens News Agency (ANA).


Citește și: Olaf Scholz apără misiunea Bundeswehr-ului în Afganistan – Black News

Un număr de 46 de pompieri luptau cu flăcările în apropiere de Fygia, din sudul insulei Evia, sprijiniţi de 20 de camioane, trei avioane-cisternă şi două elicoptere, informează autorităţile.

Acest nou incendiu de pădure a izbucnit luni dimineaţă, după două săptămâni de la incendiile care au devastat nordul insulei.

În total, peste 116.000 de hectare au fost mistuite de flăcări în Grecia de la sfârşitul lunii iulie, provocând scene apocaliptice.

Sute de case şi de mici afaceriau fost distruse în Evia, într-o parte a Peloponezului şi la periferia capitalei Atena.

Protecţia civilă din Grecia a alertat duminică cu privire la noi incendii în mai multe regiuni ale ţării.

Citeşte şi: Biden speră că evacuarea din Afganistan să se încheie până la 31 august – Black News

Creşterea numărului incendiilor la nivel global este asociată unor fenomene pe care cercetătorii le pun pe seama încălzirii globale.

Potrivit lor, perioadele recurente de caniculă sunt un exemplu grăitor al schimbărilor climatice, iar valurile de căldură extremă se vor multiplica, extinde şi prelungi: o combinaţie fatidică pentru declanşarea incendiilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.