Incendiile de vegetaţie s-au dezlănţuit în sud-vestul Franţei pe fondul unui nou val de caniculă

Publicat:

Incendiile de vegetaţie care s-au dezlănţuit marţi în sud-vestul Franţei au distrus 16 locuinţe şi au pârjolit 6.000 de hectare de teren, forţând evacuarea a aproape 6.000 de persoane într-o regiune afectată deja luna trecută de incendii masive, informează Reuters, potrivit agerpres.

Franţa, asemenea restului Europei, se confruntă cu valuri de caniculă şi secetă care au provocat numeroase incendii de vegetaţie pe teritoriul continentului în ultimele două luni.


Citeşte şi: Republicanii ameninţă cu o anchetă privind percheziţia de la Mar-a-Lago – Black News

”Focul este violent şi s-a extins acum în departamentul Landes”, au precizat într-un comunicat autorităţile locale din departamentul viticol Gironde, adăugând că la faţa locului au fost mobilizaţi 500 de pompieri.

Departamentul Gironde din sud-vestul Franţei a fost afectat în luna iulie de două incendii de vegetaţie care au distrus peste 20.000 de hectare de pădure şi au dus la evacuarea a peste 40.000 de persoane.

Citeşte şi: Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor în Brazilia – Black News

Şi alte regiuni din Franţa se confruntau marţi cu incendii active, în departamentele sudice Lozere şi Aveyron, unde au ars aproape 600 de hectare de vegetaţie şi unde ministrul de Interne, Gerald Darmanin, urmează să se deplaseze în cursul acestei zile.

Un alt incendiu a izbucnit în departamentul Maine-et-Loire, din vestul Franţei, unde 650 de hectare au fost pârjolite, iar 500 sunt ameninţate de flăcări, potrivit autorităţilor locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.