Incendiile din nord-estul Algeriei s-au soldat cu 38 de morţi

Publicat:

Incendiile care au devastat miercuri şi joi zone împădurite şi urbane din nord-estul Algeriei, soldate cu moartea a cel puţin 38 de persoane, sunt complet sub control, a declarat vineri un oficial al Protecţiei Civile algeriene, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Toate incendiile sunt complet sub control”, a declarat Farouk Achour, director adjunct al Departamentului de Informaţii şi Statistici din cadrul Protecţiei Civile.


Citeşte şi: Forţele aeriene ruse au tras la Kerci, în peninsula Crimeea – Black News

Numărul oficial provizoriu al incendiilor este de 37 de morţi. Treizeci de persoane, dintre care 11 copii şi şase femei, au murit la El Tarf, în apropierea frontierei cu Tunisia. Alte cinci decese au fost înregistrate în Souk Ahras (est) şi două în Sétif (est). Mai multe mass-media au raportat o a 38-a victimă, un bărbat în vârstă de 72 de ani, care a murit în Guelma (est).

Timp de 48 de ore, peste 1.700 de pompieri s-au luptat pentru a stinge peste 20 de incendii forestiere care au făcut, de asemenea, circa 200 de răniţi, unii dintre ei cu arsuri grave.

Ministerul de Justiţie a deschis o anchetă pentru a stabili dacă anumite incendii au fost provocate.

Citeşte şi: Explozii în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol – Black News

Parchetul din Souk Ahras, unde o familie întreagă a murit în flăcări, a anunţat arestarea unui piroman într-o pădure din apropierea acestui oraş cu 500.000 de locuitori. Peste 350 de familii au fugit din casele lor, iar un spital din apropierea unei zone împădurite a fost evacuat.

Trei bărbaţi au fost, de asemenea, arestaţi de jandarmerie lângă El Tarf, la circa 200 de kilometri distanţă. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi incendiat recoltele unui vecin, fără ca autorităţile să fi făcut pentru moment legătura cu incendiile din regiune. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE Ministerul Afacerilor Externe a început să expedieze plicurile cu...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: ‘Urâm România de rahat!’

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: 'Urâm România de rahat!' În semifinala de la dublu...

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale În luna mai, elevii din Republica Moldova au avut ocazia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.