Incendiile din pădurea amazoniană continuă să se extindă în pofida desfăşurării de avioane cu apă şi a soldaţilor

Publicat:

Incendiile au continuat să facă ravagii luni în pădurea amazoniană de pe teritoriul Braziliei, în pofida desfăşurării de avioane cu apă, a pompierilor şi a soldaţilor pentru a lupta împotriva flăcărilor uriaşe, relatează AFP, potrivit agerpres.

Oraşul Porto Velho, în statul Rondonia (nord-vest), unde două avioane Hercules C-130 au aruncat de duminică zeci de mii de litri de apă pentru a stinge flăcările, a rămas acoperit de nori mari de fum.


Citește și : Numărul migranţilor salvaţi în Canalul Mânecii de la începutul anului a depăşit dublul celui din 2018

În plus faţă de aceste două aeronave ale forţelor aeriene, zeci de pompieri au fost trimişi duminică pentru a opri extinderea incendiilor. De asemenea, Brazilia a acceptat ajutorul Israelului, care s-a oferit să trimită un avion.

Ministrul Justiţiei şi Securităţii Publice, Sergio Moro, a dat de asemenea undă verde desfăşurării de poliţişti pentru a face faţă distrugerii ilegale a pădurilor din Amazonia.

Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE) a identificat 1.133 de noi incendii sâmbătă şi duminică.

Până în prezent, şapte state braziliene, între care şi Rondonia, au apelat la armată. Circa 43.000 de militari sunt disponibili pentru a lupta împotriva incendiilor, a declarat ministrul apărării, Fernando Azevedo e Silva.

Citește și : Regatul Unit trebuie să-şi onoreze angajamentele financiare chiar şi după un Brexit fără acord

Numărul soldaţilor trimişi pentru a lupta împotriva incendiilor şi modul lor de acţiune au rămas pentru moment neclare.

Suprafeţe întinse din regiunea amazoniană au fost devastate de cele mai grave incendii din ultimii ani.

Conform ultimelor cifre oficiale, 80.626 de incendii au fost înregistrate în Brazilia în acest an, cel mai mare număr din 2013, dintre care mai mult de jumătate în regiunea amazoniană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei Starul pop Madonna a vizitat vineri seara Pompei, întâlnindu-se cu un grup de adolescenţi şi...

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura X și-a închis biroul din Brazilia din cauza unei dispute legate de cenzură....

ChatGPT devine mai ‘vorbăreț’ cu ‘modul vocal avansat’

ChatGPT devine mai 'vorbăreț' cu 'modul vocal avansat' OpenAI a uimit utilizatorii când a demonstrat un mod vocal actualizat pentru cea mai avansată versiune a...

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă O parte din complexul istoric Somerset House din Londra va rămâne...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.