X

Incendiile fac ravagii în apropiere de Atena

Incendiile fac ravagii în apropiere de Atena

Incendiile fac ravagii în apropiere de Atena. Localităţi şi spitale din jurul capitalei sunt evacuate, transmite portalul news.ro.

Citește și: Atenție! PTF Palanca își sistează activitatea pentru câteva ore

Flăcările înalte de până la 25 de metri s-au răspândit  din cauza vântului puternic. Un incendiu de vegetaţie care înaintează rapid, alimentat de vântul puternic, făcea ravagii luni în apropiere de Atena, mistuind copaci, case şi maşini şi forţând evacuarea unor spitale şi a cel puţin 11 localităţi, au declarat autorităţile elene, relatează Reuters.

Alte sute de incendii de vegetaţie au izbucnit în Grecia începând cu luna mai.  Peste 560 de pompieri – incluiv din România și Republica Moldova – sprijiniţi de voluntari, 17 bombardiere cu apă şi 15 elicoptere se luptă cu cel mai recent incendiu de vegetaţie din Grecia, care a izbucnit duminică la ora locală 15.00 lângă Varnavas, la 35 km nord de capitală.

Luni dimineaţă, incendiul se extinsese spre sud şi ardea pe mai multe fronturi, inclusiv în satul Grammatiko, în oraşul antic Marathon, municipalitatea Nea Makri de la malul mării şi Muntele Penteli, chiar la nord de Atena.

Tags: atenaincendii Atenaincendii de vegetatie
Știrile zilei