Incendiile fac ravagii în sud-vestul Franţei: aproape 20.000 de hectare de pădure, pârjolite

Publicat:

Cele două incendii masive care fac ravagii din 12 iulie în departamentul Gironde, din sud-vestul Franţei, au pârjolit până în prezent 19.300 de hectare de pădure, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat marţi de prefectură, informează AFP, potrivit agerpres

Circa 6.500 de hectare au fost distruse în La Teste-de-Buch, pe malul Oceanului Atlantic, în golful Arcachon, o populară destinaţie turistică, iar 12.800 au fost pârjolite în sectorul Landiras, mai în interiorul continentului, la sud de Bordeaux.


Citește și : 13 deţinuţi au fost ucişi într-o închisoare din Ecuador

Peste 34.000 de persoane, rezidenţi sau turişti, au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din cauza acestor incendii care nu au făcut victime.

În golful Arcachon, la piciorul celebrei ”Dune du Pilat”, focul a distrus cinci campinguri, ai căror 6.000 de rezidenţi au fost evacuaţi pe 13 iulie, printre care şi Dune-Les Flots Bleus, imortalizat în filmele din seria ”Camping”, foarte populare în Franţa.

Circa 2.000 de pompieri şi un număr important de mijloace aeriene (opt aeronave Canadair şi două Dash) au fost mobilizate marţi.

La grădina zoologică Bassin d’Arcachon, din La Teste, animalele transportabile, adică 363 din 850, au fost evacuate cu ajutorul unor ”convoaie speciale” spre grădina zoologică Bordeaux-Pessac, a precizat Ministerul Tranziţiei ecologice, potrivit căruia ”circa 10 animale n-au supravieţuit din nefericire căldurii intense şi stresului”.

”Animalele de talie mare trebuie să rămână la locurile lor, dar nu sunt ameninţate în mod direct de flăcări”, a precizat prefectura.

”Condiţiile meteorologice critice acţionează împotriva pompierilor, cu temperaturi şi uscăciune extremă”, a explicat, pentru postul France Inter, Eric Brocardi, purtător de cuvânt al Federaţiei naţionale a pompierilor din Franţa. ”Până acum, strategiile noastre nu au fost niciodată afectate, nici măcar de nivelurile de temperaturi sau de uscăciune, dar acum, suntem puşi în dificultate”.

Fum şi mirosuri, purtate de vânt, au fost resimţite pe timpul nopţii de luni spre marţi la Bordeaux şi până la o distanţă de sute de kilometri.

Citește și : Ayatollahul Khamenei îl temperează pe Erdogan: O ofensivă turcă în Siria ar fi ‘prejudiciabilă’ pentu regiune

Multiplicarea fenomenelor meteorologice extreme este o consecinţă directă a încălzirii climatice, potrivit oamenilor de ştiinţă, emisiile de gaze cu efect de seră ducând la creşterea intensităţii, duratei şi frecvenţei acestora.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.