X

Incendiu catastrofal în Chile (VIDEO): Cel puţin doi morţi şi 400 de locuinţe avariate

Cel puţin două persoane au murit şi 400 de locuinţe au fost avariate sau distruse în urma unui incendiu izbucnit joi seară în oraşul Vińa del Mar, din Chile, unde autorităţile au declarat starea de urgenţă, informează AFP, potrivit agerpres.

“Circa 200 de case sunt în flăcări”, a declarat comandantul pompierilor din oraş, Patricio Brito, înainte de a revizui numărul la 400 şi de a confirma că două persoane au murit în incendiu.

Citeşte şi: O nouă creștere a tensiunii în Kosovo sporește temerile privind un conflict armat – Black News

“Preşedintele chilian Gabriel Boric a decis să declare starea de urgenţă din cauza unei calamităţi publice” în regiunea Valparaíso, unde se află Vińa del Mar, a anunţat ministrul adjunct de Interne, Manuel Monsalve.

Oficiul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (Onemi) a decretat stare de alertă roşie în Vińa del Mar, un oraş de coastă situat la 120 de kilometri nord de capitala Santiago, şi a ordonat evacuarea mai multor cartiere.

Incendiul, alimentat de rafale de vânt de 40-50 km/h, nu era încă sub control în timpul nopţii.

Potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor (Conaf), flăcările au mistuit peste 110 hectare.

Patru sute de pompieri au fost mobilizaţi, alături de 150 de silvicultori şi de câteva unităţi venite din regiunea Santiago.

Citeşte şi: Putin afirmă că vrea oprirea războiului din Ucraina la un moment dat, prin negocieri – Black News

“Incendiul a izbucnit într-o zonă numită Nueva Esperanza 2000”, a precizat primăriţa din Vińa del Mar, Macarena Ripamonti, adăugând că flăcările au progresat “spre nord, în direcţia Quinta Vergara”.

Unele persoane evacuate au fugit prin acest mare parc, unde are loc Festivalul internaţional al cântecului din Vińa del Mar.

Tags: ChileincendiuMacarena RipamontiNueva Esperanza 2000Oficiul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (Onemi)Quinta VergaraVina del Mar
Categorii: Știrile zilei