Incendiu de pădure pe un munte din Mexic

Publicat:

Un incendiu izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute a devastat circa 310 hectare de pădure în zona turistică montană Tepozteco, în statul mexican Morelos (centru), au anunţat miercuri autorităţile guvernamentale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Comisia Naţională de Silvicultură a statului a declarat miercuri după-amiaza că incendiul este controlat în proporţie de 90%.


Citește și: Washingtonul reacționează dur la ultimul anunț al Teheranului

Aproximativ 200 de pompieri, precum şi voluntari, au participat la stingerea incendiului, a declarat Protecţia Civilă.

Autorităţile mexicane au atribuit incendiul secetei care afectează mai multe zone ale ţării de câteva săptămâni şi au afirmat că nu există un risc pentru locuitorii din regiune, solicitând însă populaţiei să nu se apropie de zona cuprinsă de flăcări.

În 2016, pe muntele Tepozteco a izbucnit un incendiu care a distrus circa 260 de hectare de pădure. Pe vârful muntelui se află o piramidă, una dintre cele mai importante atracţii turistice din regiune.

Citește și: Un sfert din decesele Covid NU SUNT CAUZATE de virus

Temperaturile ridicate şi lipsa ploilor în această primăvară au provocat circa 80 de incendii de pădure în ţară, potrivit Departamentului de Coordonare Naţională a Protecţiei Civile.

Cele mai devastatoare incendii au fost înregistrate în statele centrale Queretaro, San Luis Potosi şi Morelos, precum şi în Guerrero (sud). 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum ar putea albinele să ajute familiile afectate de război din Ucraina

Cum ar putea albinele să ajute familiile afectate de război din Ucraina Potrivit cercetătorilor, ceara de albine ar putea fi esențială pentru conservarea alimentelor în...

Schimbările climatice au sporit canicula din timpul pelerinajului musulman cu 2,5 grade Celsius, afirmă cercetătorii

Schimbările climatice au sporit canicula din timpul pelerinajului musulman cu 2,5 grade Celsius, afirmă cercetătorii Valul de caniculă din Arabia Saudită considerat responsabil pentru moartea...

Fenomenul de pe Everest care face lumină în cazul a sute de dispariții și decese stranii din ultimul secol

Fenomenul de pe Everest care face lumină în cazul a sute de dispariții și decese stranii din ultimul secol Schimbările climatice accelerează topirea gheții și...

Ce taxe trebuie să achiți pentru parfumurile din bagajele cu care călătorești sau din coletele primite din străinătate

Ce taxe trebuie să achiți pentru parfumurile din bagajele cu care călătorești sau din coletele primite din străinătate Persoanele fizice pot introduce în țară parfumuri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.