X

Incendiu de proporții în inima Berlinului (VIDEO)! Fostul palat regal a luat foc!

Un incendiu a izbucnit miercuri pe şantierul în care este reconstruită fosta reşedinţă regală – Berliner Stadtschloss – din centrul capitalei Germaniei, au anunţat serviciile locale de pompieri, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Pompierii din Berlin au anunţat pe Twitter că fumul care a invadat centrul oraşului provine de la arderea unor materiale de construcţii şi a două boilere de bitum. O persoană a fost rănită, iar la faţa locului s-au deplasat aproximativ 80 de angajaţi ai serviciilor de urgenţe locale.

Citeşte şi: TSUNAMI în marina americană: Şeful forţelor navale a DEMISIONAT!

O fotografie publicată pe contul de Twitter al Brigăzii de pompieri arată o coloană de fum negru care se ridică în faţa intrării în noul palat regal, provenită dintr-un spaţiu de construcţii ce este separat de principala cale de acces în clădire.

Poliţia din Berlin a anunţat pe Twitter că nu există indicii că flăcările ar fi fost declanşate într-o manieră deliberată, însă anchetatorii vor investiga cauzele incendiului după stingerea acestuia.

Construcţia palatului a început în 2012. Clădirea, care va găzdui un muzeu şi un centru cultural – Humboldt Forum, considerat echivalentul german al British Museum -, ar trebui să fie inaugurată spre sfârşitul acestui an.

Costurile construcţiei au crescut la 644 de milioane de euro de la estimările iniţiale de 552 de milioane de euro şi sunt finanţate în mare parte prin fonduri federale alocate de landurile germane.

Citeşte şi: Rafael Correa, condamnat la ani grei de închisoare în Ecuador

Dinastia prusacă de Hohenzollern a folosit acel castel baroc de secol XVIII din centrul Berlinului ca reşedinţă de iarnă până la sfârşitul Primului Război Mondial, când ultimul împărat german, Wilhelm al II-lea, a fost obligat să abdice.

Clădirea a fost utilizată ca muzeu în perioada Republicii de la Weimar şi a fost neglijată apoi de regimul nazist.

Grav avariat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fostul palat regal a fost demolat de regimul comunist din Republica Democrată Germană pentru a face loc unei mari pieţe publice şi noului sediu al Parlamentului, Palatul Republicii. Însă şi acea clădire a fost demolată în 2008, în urma unor dezbateri publice foarte aprinse. 

Tags: al Doilea Război MondialberlinBerliner StadtschlossgermaniaHohenzollernHumboldt ForumincendiuRepublica Democrată Germană
Categorii: Diaspora