Incendiu de vegetaţie masiv în sudul Franţei (VIDEO)

Publicat:

Pompierii francezi depuneau eforturi marţi pentru a ţine sub control un incendiu de vegetaţie de proporţii în regiunea Var, din sudul Franţei, iar ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a spus că se va deplasa în zonă pentru a monitoriza situaţia, informează Reuters, potrivit agerpres.

Autorităţile au sfătuit populaţia să stea la distanţă de incendiul izbucnit în apropierea localităţii Gonfaron, la circa 50 de kilometri vest de oraşul turistic St. Tropez, de pe riviera franceză.


Citeşte şi: Consiliul de Securitate al ONU cere încetarea violenţei în Afganistan – Black News

Aeronave pentru stingerea incendiilor au fost trimise în regiune, unde circa 5.000 de hectare de teren au fost pârjolite, iar locurile de campare au fost evacuate, a precizat un oficial guvernamental local.

Departamentul de pompieri din regiunea Var a publicat pe pagina sa de Twitter imagini în care orizontul apare luminat într-un roşu strălucitor la primele ore ale zilei de marţi.

Citeşte şi: Relaţiile dintre SUA şi Afganistan vor depinde de mişcările politice ale talibanilor – Black News

Darmanin a declarat că se va deplasa în comuna Gonfaron, iar dacă va fi nevoie de ajutoare suplimentare, acestea vor fi trimise pe cât de rapid posibil pentru a proteja populaţia.

Valuri de căldură extremă au afectat regiunea mediteraneană în ultimele săptămâni. Două incendii de vegetaţie, înteţite de vânturile puternice, au scăpat de sub control în apropiere de Atena luni, forţând evacuarea unor sate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic Vicepreşedintele american Kamala Harris a făcut o călătorie rară la graniţa dintre SUA şi Mexic,...

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.