Incendiu de vegetaţie pe 35.000 de hectare în regiunea capitalei Australiene

Publicat:

Un incendiu de vegetaţie s-a extins sâmbătă pe mai mult de 35.000 de hectare în regiunea capitalei Canberra, iar rezidenţii au fost sfătuiţi să caute adăpost deoarece este „prea târziu” să părăsească zona, au anunţat autorităţile, citate de BBC, potrivit news.ro .

A fost inchisă o autostradă, după ce a fost constatat că şase incendii în Teritoriul Capitalei Australiene şi în părţi din New South West ard necontrolat.


Citește și : Primul caz de infectare cu noul coronavirus în Spania

Zilele acestea sunt aşteptate în continuare temperaturi foarte ridicate, dar şi vânt.

Vineri, în Australian Capital Territory (ACT) a fost decretată stare de urgenţă, prima de acest fel din regiune după incendiile din 2003.

Oamenii din regiune au fost sfătuiţi să facă rezerve de apă, astfel ca atunci când focul se va apropia să aibă acces la apa.

ACT, mic teritoriu localizat între Sydney şi Melbourne, are aproximativ 400.000 de locuitori.

În jurul capitalei Canberra au avut loc mai multe incendii în ultimele săptămâni. Joia trecută, aeroportul a fost închis din cauza unui incendiu care ameninţa să pătrundă în acest perimetrul.

Citește și : Marea Britanie a ieşit OFICIAL din Uniunea Europeană

În New South Wales sunt încă active 60 de focare, dintre care cinci sunt scăpate de sub control. În ultimele zile, în acest stat au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Începând cu luna septembrie a anului trecut, incendiile de vegetaţie din Australia au ucis 33 de oameni şi au distrus mii de case. Peste 11 milioane de hectare de pământ au fost afectate până acum.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tezaur de monede din aur, descoperit într-un oraş antic grecesc din Turcia

Tezaur de monede din aur, descoperit într-un oraş antic grecesc din Turcia Arheologii au descoperit un tezaur ce conţine monede greceşti antice, din aur, îngropat...

Trei producţii cinematografice româneşti, prezentate la Festivalul de Film de la Locarno

Trei producţii cinematografice româneşti, prezentate la Festivalul de Film de la Locarno Trei producţii cinematografice româneşti, susţinute de Institutul Cultural Român, participă la cea de-a...

Actriţa Meg Ryan va fi recompensată cu premiul onorific la a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo

Actriţa Meg Ryan va fi recompensată cu premiul onorific la a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo Actriţa Meg Ryan va primi...

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia partenerului Stockmann, a anunţat luni brandul german de lux, fără a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.