X

Incendiu de vegetație puternic în raionul Hâncești: peste 100 de persoane au luptat cu flăcările

Incendiu de vegetație puternic în raionul Hâncești: peste 100 de persoane au luptat cu flăcările

Un incendiu de vegetație uscată de proporții a avut loc pe 31 august în satul Feteasca, raionul Hâncești. 36 de pompieri, 77 de angajați ai altor instituții de stat și voluntari au fost implicați în stingerea flăcărilor. Arderea a distrus 60 hectare de vegetație uscată, fiind parțial afectată și pădurea din localitate pe o suprafață de 40 ha. Informațiile au fost raportate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), scrie newsmaker.md.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat pe 31 august, la ora 12:18. Responsabilii au fost informați despre izbucnirea unui incendiu în satul Feteasca, raionul Hâncești, care a cuprins o suprafață extinsă de teren.

Ajunși la fața locului, salvatorii IGSU au constatat că focul se extindea rapid din cauza vântului intens, afectând o suprafață de circa 60 hectare de vegetație uscată, reprezentând un risc imens pentru sectorul locativ și pădurea din preajma satului.

Pentru gestionarea situației la fața locului a fost creat Statul Major, fiind introdus nivel sporit de intervenție.

Citește și: Începutul noului an școlar în siguranță: IGP anunță măsuri de securitate intensificate în apropierea școlilor

Astfel, pentru lichidarea arderii au intervenit 11 autospeciale de intervenție cu 36 angajați din cadrul IGSU. De asemenea, au fost antrenate 5 unități de tehnică și 10 angajați din cadrul IGP, 4 unități de tehnică cu 8 angajați ai Poliției de Frontieră, 6 unități de tehnică cu 18 persoane din cadrul Î.S. „Hâncești-Silva, Ocolul Silvic Bujor”, inclusiv 41 de persoane cu 8 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale și voluntari.

Arderea a fost localizată la ora 19:47 și lichidată complet la 23:42.

În urma incendiului au fost distruse 60 hectare de vegetație uscată, fiind afectată parțial pădurea din localitate pe o suprafață de circa 40 ha. Victime nu au fost înregistrate.

Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Tags: flacariHânceştiincendiu de vegetatie
Social