X

Incendiu devastator în California. Bilanţul victimelor a ajuns la 48 de morţi

Bilanţul incendiului din nordul Californiei, cel mai distrugător din istoria acestui stat american, a ajuns la 48 de morţi, au anunţat marţi seară autorităţile citate de DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

Şase persoane au fost descoperite decedate în nordul capitalei statului, Sacramento, în localitatea Paradise, una dintre cele mai afectate de incendiul masiv, a anunţat şeriful comitatului Butte, Kory Honea, într-o conferinţă de presă. Numărul total al victimelor confirmate până în prezent în urma incendiului Camp Fire din nordul statului a ajuns astfel la 48.

Citeşte şi: Trump trimite un militar de carieră în funcţia de ambasador SUA în Arabia Saudită

Potrivit informaţiilor oferite de Honea, a fost solicitată suplimentarea echipelor de intervenţie cu o sută de militari din cadrul Gărzii Naţionale în vederea eficientizării eforturilor de căutare a rămăşiţelor umane astfel încât locuitorii evacuaţi să poată reveni.

Autorităţile şi-au exprimat speranţa că în următoarele zile vor putea oferi un interval de timp în care locuitorii vor putea reveni în zona evacuată.

Şeriful a menţionat că optsprezece incidente asociate posibilelor furturi au fost raportate biroului său, iar şase persoane au fost arestate marţi.

Între timp, Pacific Gas and Electric Co (PG&E) şi compania-mamă au fost date în judecată de avocaţi care reprezintă mai multe victime ale incendiului, conform San Francisco Chronicle. În acţiunea intentată la Curtea supremă din San Francisco iniţiatorii procesului pretind că incendiul ar fi fost provocat de întreţinerea defectuoasă a reţelei de distribuţie a energiei electrice de către compania furnizoare.

Cauza incendiului se află ”în curs de investigare”, au precizat autorităţile în cadrul conferinţei de presă.

Incendiul s-a răspândit pe circa 52.600 de hectare şi este controlat în proporţie de 35%, a informat Departamentul forestier şi de protecţie împotriva incendiilor din California (Cal Fire).

Citeşte şi: Pedepese capitale în Iran! Doi oameni au fost executaţi pentru infracţiuni economice

Camp Fire a devenit cel mai mortal şi distrugător incendiu din California, întrecând în amploare incendiul Griffith Park din Los Angeles County care a provocat decesul a 29 de persoane în anul 1933.

5.615 de pompieri şi forţe din cadrul personalului de urgenţă se luptă cu acest incendiu, însă autorităţile estimează că flăcările nu vor fi stinse înainte de sfârşitul lunii.

În total, 8.817 de proprietăţi au fost distruse de incendiul Camp Fire care a mistuit 52.600 de hectare, potrivit autorităţilor. Peste 50.000 de locuitori sunt în continuare evacuaţi.

La câteva sute de mile distanţă spre sud, două persoane au decedat în urma incendiului Woolsey Fire, care a mistuit 39.000 de hectare de teren din California, a distrus peste 400 de structuri şi a provocat evacuarea a 200.000 de persoane din zonele montane şi de la poalele dealurilor din apropiere de Malibu. Potrivit informaţiilor oferite de autorităţi marţi, acest incendiul era controlat în proporţie de 35%.

Tags: Cal FirecaliforniaCamp Fireincendiuparadisesacramento
Categorii: Știrile zilei