Un incendiu a distrus un sit arheologic milenar din Peru

Publicat:

Un incendiu a devastat o mare parte a unui sit arheologic din nord-vestul statului Peru, inclusiv o frescă cu o vechime de 2.000 de ani, a declarat duminică directorul Muzeului Mormintelor Regale din Sipan, Walter Alva, citat de AFP. 

“Am aflat vestea teribilă şi tragică, un incendiu a distrus complexul arheologic Ventarrón”, a indicat Alva într-un comunicat.


Potrivit arheologului, Ventarrón, care găzduia “cea mai veche frescă din America”, este considerat expresia emblematică a arhitecturii timpurii din nordul Peru.

Incendiul, care a început duminică după-amiaza, a distrus fresce vechi de peste 2000 de ani, vase de ceramică şi documente păstrate în complexul arhitectural Ventarron, de pe coasta de nord a statului Peru, în regiunea Lambayeque, conform imaginilor difuzate de televiziunea locală.

Incendiul a fost provocat de angajaţii firmei agro-industriale Pomalca, care dăduseră foc la un câmp de trestie de zahăr.

Pompierii au susţinut că incendiul este în prezent controlat în proporţie de 95%. Procuratura a mers la faţa locului şi studiază posibilitatea de a trage la răspundere compania Pomalca.

Situl arheologic Ventarrón este un templu vechi de 4.500 de ani, descoperit în 2007 de Walter Alva. Templul este localizat pe partea vestică a dealului cu acelaşi nume şi găzduieşte câteva picturi murale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu)

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu) Concentrațiile de metale grele găsite în porții unice de ciocolată și produse...

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere. Instrumentul trimite notificări în timp...

Fiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA

Fiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA Un fiu al lordului mexican condamnat al drogurilor Joaquin „El Chapo”...

Bruce Willis, surprins într-o nouă fotografie alături de familia sa

Bruce Willis, surprins într-o nouă fotografie alături de familia sa Actorul Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, a apărut recent într-o fotografie emoționantă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.