Incendiu în Portugalia- Cel puțin 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat:

Echipele de intervenție din Portugalia continuă și luni să se lupte cu incendiul de vegetație care a izbucnit în regiunea Algarve din sudul țării și care amenință să cuprindă orașul Monchique, 44 de persoane și una în stare gravă având nevoie de îngrijiri medicale, informează Associated Press, potrivit mediafax.

Agenția pentru Protecție Civilă a anunțat că 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, flăcările ajungând la periferia orașului Monchique, situat la 250 kilometri sud de Lisabona. O femeie în vârstă de 72 de ani a fost grav rănită.


Citește și : Donald Trump se declară deschis unui nou acord nuclear cu Iranul

Autoritățile au anunțat că mai mult de 1.100 de pompieri cu 327 de autospeciale și opt elicoptere se luptă cu flăcările care au izbucnit în urma unui val de caniculă cauzat de masele de aer cald care provin din nordul Africii.

Restul continentului se află, de asemenea, sub atenționări meteo de vreme toridă. În Franța patru reactoare nucleare au fost temporar închise, în trei orașe autoritățile au decis să interzică circulația mașinilor care poluează deoarece căldura este cauzată de poluarea stratului de ozon.

Valul de căldură din Franța ar putea dura până joi, ajungând la apogeu marți.

După patru zile de caniculă care a bătut recorduri în Portugalia, cu temperaturi peste 45 de grade Celsius, autoritățile portugheze au preconizat o racire a vremii incepând de luni. În regiunea Algarve temperatura prognozată nu trecea de 30 de grade, iar la Lisabona erau așteptate 33 de grade.

Regiunile din sudul și nord-estul țării au rămas sub avertizarea de ”risc extrem” de incendii, conform agenției naționale de meteorologie.

”Temperaturile în scădere au ajutat la creare unor condiții mult mai favorabile pentru pompierii care se luptă cu flăcările în zona orașului”, a transmis într-o conferință de presă șeful brigăzii locale de pompieri Abel Gomes.

Citește și : Oficiali ruşi vor vizita Washingtonul (Rand Paul)

În timpul nopții, zeci de case și un hotel din apropierea orașului au fost evacuate.

Focul provocat de vânt a izbucnit din pădurile de pin și eucalipt care se află într-o zonă de deal inaccesibilă din apropierea plajelor din regiunea Algarve, acestea fiind cele mai cunoscute plaje din Portugalia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.