X

Incendiu în zona de frontieră Vulcănești – Vinogradovca. Două autospeciale ale IGSU, la fața locului

Incendiu în zona de frontieră Vulcănești – Vinogradovca. Două autospeciale ale IGSU, la fața locului

În zona de frontieră Vulcănești – Vinogradovca aproximativ 100 metri pătrați de suprafață de vegetație uscată a fost cuprinsă de flăcări. „Focul nu prezintă pericol pentru populația locală”, informează Poliția de Frontieră.

Un incendiu de stufăriș a izbucnit la frontiera moldo-ucraineană. Focul s-a extins și pe partea ucraineană. S-a întâmplat în jurul orei 16:00, la 23 august, potrivit agora.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Suprafață afectată este de aproximativ 100 m². Iar la fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului două autospeciale ale Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Focul nu prezintă pericol pentru populația locală”, precizează Poliția de Frontieră a R. Moldova.

RECOMANDĂRI. IGSU îndeamnă populația să fie prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere. În timpul odihnei la pădure, oamenii sunt rugați de salvatori să stingă rugurile și mangalurile la plecare şi să nu lase nesupravegheate sursele de foc deschis.

De asemenea, adulții sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor.

 

Tags: frontieraVinogradovcaVulcăneşti
Social