INCENDIU într-o mină din Peru! Cel puţin 27 de muncitori au murit!

Publicat:

Cel puţin 27 de muncitori au murit într-un incendiu izbucnit într-o mină de aur din regiunea peruană Arequipa (sud), au anunţat duminică autorităţile, care au precizat în cursul serii că 12 cadavre au fost recuperate de către echipele de salvare, potrivit AFP şi agerpres.

“Am reuşit să intrăm în mină pentru operaţiunile de recuperare a cadavrelor”, “fiind recuperate 12 cadavre”, a declarat poliţia într-un comunicat.


Citeşte şi: Americanii ‘s-au prins’: ‘Este foarte improbabil ca Rusia să-şi folosească armele nucleare!’ – Black News

Se crede că un scurtcircuit ar fi fost cauza incendiului izbucnit într-o galerie a minei La Esperanza, situată în provincia Condesuyos, într-o zonă izolată din regiunea Arequipa, au precizat reprezentanţii poliţiei şi parchetului prezenţi la faţa locului.

“Informaţiile pe care le avem indică faptul că 27 de persoane au murit în interiorul minei”, a declarat procurorul Giovanni Matos la postul de televiziune N.

Incendiul, care se pare că a fost urmat de o explozie, s-ar fi produs sâmbătă la 100 de metri adâncime, însă poliţia nu a putut confirma numărul victimelor până duminică.

Membrii familiilor victimelor s-au prezentat la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru a încerca să obţină informaţii despre operaţiunea în curs de desfăşurare.

Guvernul preşedintei Dina Boluarte şi-a exprimat condoleanţele într-un tweet.

Primarul din Yanaquihua, James Casquino, a declarat pentru agenţia naţională de presă Andina că majoritatea muncitorilor au murit din cauza asfixierii şi a arsurilor.

Potrivit acestuia, scurtcircuitul a fost provocat de prăbuşirea unor stânci.

Citeşte şi: Medvedev cere asasinarea lui Volodimir Zelenski – Black News

Compania Minera Yanaquihua, care operează această mină, a fost înfiinţată în anul 2000 în districtul Yanaquihua, din regiunea Arequipa.

Sectorul minier este un pilon important al economiei ţării, reprezentând 8,3% din PIB. Peru este al doilea producător mondial de cupru, argint şi zinc şi cel mai mare producător de aur, zinc, plumb, staniu şi molibden din America Latină, potrivit statisticilor oficiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.