X

Incendiu într-un penitenciar pentru femei din sud-estul Moscovei

În jur de 850 de persoane au fost evacuate luni din cauza unui incendiu într-o închisoare pentru femei din sud-estul Moscovei, a anunţat administraţia penitenciară rusă (FSIN), relatează AFP, scrie agerpres.

“850 de persoane au fost evacuate”, a anunţat FSIN agenţiile de presă ruse, fără a furniza informaţii privind eventuale victime.

Citește și : Ploile musonice fac ravagii în Pakistan! Inundațiile din Karachi au răpit cinci vieți omenești!

Canalul televizat privat Ren-TV a publicat imagini cu incendiul, în care se vedea o coloană de fum deasupra clădirii impunătoare aproape fără ferestre care aparţine “Centrului de detenţie provizorie nr. 6”.

Un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciare a declarat pentru agenţia publică TASS că deţinutele au fost transferate într-un alt corp din centrul de detenţie.

Citește și : Elon Musk i-a cerut lui Kanye West să-şi amâne campania prezidenţială

Potrivit TASS, care citează ministerul Situaţiilor de Urgenţă, focul a izbucnit la parter la ora locală 16.20 (13.20 GMT), un responsabil din rândul salvatorilor declarând pentru Ria Novosti că incendiul s-a declanşat într-un loc în care se făcea pâine.

Incendiile sunt relativ curente în Rusia din cauza infrastructurilor învechite, care datează adesea din epoca sovietică, precum şi a nerespectării frecvente a normelor de securitate, notează AFP.

Tags: FSINincendiuinchisoarerusia
Categorii: Diaspora