X

Incendiu într-un spital din Rio de Janeiro; trei persoane au murit

Trei persoane în vârstă au murit sâmbătă în momentul în care erau evacuate după declanşarea unui incendiu care a distrus o parte dintr-o anexă a unuia dintre cele mai mari spitale din Rio de Janeiro, a anunţat primarul oraşului brazilian, citat de AFP, potrivit Agerpres.

“Din nefericire, trei persoane au murit în momentul în care erau transferate spre o altă unitate, trei persoane foarte în vârstă”, le-a explicat primarul Marcelo Crivella jurnaliştilor, în faţa ruinelor încă fumegânde ale anexei spitalului municipal din vestul Rio.

Citește și: Donald Trump către alegătorii americani: Votaţi cu republicanii sau Statele Unite vor fi invadate

“Una dintre victime era într-o stare foarte gravă. În cazul celorlalte două, aparatele lor (de susţinere a vieţii) au trebuit să fie stinse şi ele au murit în timpul transferului”, a adăugat el, precizând că niciun pacient nu a fost atins direct de flăcări.

Autorităţile nu au stabilit încă cauzele incendiului, care s-a declanşat cu puţin înainte de ora 16.00 (19.00 GMT) şi a fost izolat două ore mai târziu.

Anexa care a ars era utilizată pentru triajul pacienţilor, cei mai gravi fiind transportaţi în clădirea principală.

Potrivit site-ului de informaţii G1, circa 50 de pacienţi se aflau în această anexă la momentul incendiului.

În Brazilia şi în Rio de Janeiro în special, majoritatea spitalelor publice sunt învechite şi duc frecvent lipsă de mijloace şi de personal, pacienţii trebuind uneori să aştepte ore înainte de a fi îngrijiţi la urgenţe, notează France Presse.

Spitalul Lourenco Jorge este situat în centrul cartierului înstărit Barra da Tijuca, dar deserveşte toate zonele din vestul Rio, fiind situat în apropierea unei mari autogări.

Citește și: O a doua caravană cu migranți se îndreaptă spre SUA

În septembrie, un incendiu spectaculos a distrus Muzeul naţional din Rio, cel mai mare muzeu de istorie naturală din America latină, neglijenţa autorităţilor fiind arătată cu degetul, în condiţiile în care clădirea nu a beneficiat de mentenanţa necesară din lipsă de mijloace.

Tags: incendiuMarcelo CrivellaRio de Janeirospitalvictime
Categorii: Știrile zilei