Incendiu masiv de vegetaţie în Maroc

Publicat:

Pompierii luptau în continuare duminică seară cu incendiile de vegetaţie care au devastat pentru a doua zi consecutiv păduri din nordul Marocului, potrivit jurnaliştilor AFP aflaţi la faţa locului, transmite agerpres.

”Direcţia vântului nu ajută la ţinerea incendiilor sub control”, a explicat directorul regional al Departamentului pentru ape şi păduri din Chefchaouen, Rachid El-Anzi.


Citeşte şi: Victoria talibanilor în Afganistan TERFELEŞTE profund imaginea Americii – Black News

Potrivit lui Rachid El-Anzi, 200 de hectare de pădure au fost deja distruse de flăcările declanşate sâmbătă după-amiază.

”Nu există victime, a fost acordată prioritate prevenirii propagării flăcărilor înspre zonele locuite”, a adăugat el.

Echipele de pompieri au beneficiat îndeosebi de sprijinul a patru bombardiere cu apă.

Cauzele incendiilor nu sunt cunoscute încă, a precizat Anzi, estimând că temperaturile ridicate şi vânturile ar putea constitui elemente declanşatoare.

În mai multe regiuni din regat s-au înregistrat începând de vineri temperaturi care ar putea ajunge până la 49 de grade Celsius, potrivit departamentului de meteorologie.

Temperaturi ridicate însoţite de intensificări ale vântului sunt prognozate inclusiv pentru ziua de luni în mai multe regiuni din Maroc.

Citeşte şi: Serbia autorizează a treia doză de vaccin anti-COVID-19 – Black News

Valul ”excepţional” de caniculă produs în perioada 9-11 iulie a ”favorizat declanşarea a 20 de incendii” pe teritoriul regatului, care au pârjolit 1.200 de hectare de pădure, potrivit Departamentului pentru ape şi păduri.

Mai multe ţări din bazinul mediteranean, în special Grecia, Turcia şi Algeria, au fost afectate de incendii în ultimele două săptămâni. În aceste state, peste 90 de persoane au decedat sau au fost date dispărute în urma incendiilor.

Încălzirea climatică sporeşte probabilitatea producerii valurilor de caniculă şi de secetă şi, în consecinţă, a incendiilor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șapte localități din Soroca vor avea sisteme de alimentare cu apă

Șapte localități din Soroca vor avea sisteme de alimentare cu apă Astăzi, 18 iulie 2024, în sala de protocol a Consiliului Raional Soroca, a avut...

Centrul perinatal din cadrul Spitalului raional Căușeni, renovat și dotat cu echipament medical performant

Centrul perinatal din cadrul Spitalului raional Căușeni, renovat și dotat cu echipament medical performant Femeile din Căușeni, dar și din raioanele vecine își vor aduce...

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda R.Moldova un grant în valoare de 6 milioane de euro pentru eficiența energetică a 400 de...

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda R.Moldova un grant în valoare de 6 milioane de euro pentru eficiența energetică a 400 de...

Recolta de porumb și floarea soarelui, afectată de seceta și temperaturile nocturne ridicate

Recolta de porumb și floarea soarelui, afectată de seceta și temperaturile nocturne ridicate Recolta de porumb și floarea soarelui a fost afectată de calamitățile naturale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.