X

Incendiu puternic la o uzină chimică din SUA (FOTO)! Mii de oameni au fost evacuați în grabă

Autorităţile au ordonat luni evacuarea locuitorilor unui cartier din Rockton, statul Illinois, în centrul Statelor Unite, după ce un incendiu a izbucnit la o uzină chimică aparţinând grupului Lubrizol, provocând un fum negru ce se ridica la peste o sută de metri înălţime, relatează AFP, potrivit agerpres.

Uzina aparţine grupului Chemtool, o filială a companiei americane Lubrizol, care a fost inculpată în Franţa după un incendiu uriaş în Normandia, în septembrie 2019, în care au ars aproape 10.000 de tone de substanţe chimice.

Citeşte şi: Canadienii nu vor să împartă vaccinurile cu alte ţări

Nu au existat victime în incendiul care s-a declanşat în jurul orei 07:00 locale la marginea localităţii Rockton, situată la circa 80 de km de Chicago, potrivit companiei.

“Toţi angajaţii noştri sunt teferi şi nevătămaţi”, a spus compania.

Poliţia a ordonat evacuarea locuitorilor şi a comercianţilor pe o rază de 1,6 km şi purtarea unei măşti de protecţie de către toate persoanele care se găsesc pe o rază de 5 km.

Circa 150 de pompieri au fost trimişi la locul incendiului, a declarat şeful serviciului de pompieri din localitate, Kirk Wilson.

Citeşte şi: Vaccinarea completă cu Pfizer sau AstraZeneca are o eficacitate de peste 90% împotriva spitalizărilor

Grupul Lubrizol este deţinut de miliardarul american Warren Buffet, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Incendiul din Rouen, în nord-vestul Franţei, din 2019, într-o municipalitate cu 500.000 de locuitori, nu a produs victime, însă a provocat un nor imens de fum negru pe o rază de 22 km, în zonă semnalându-se căderi de funingine. Ulterior, timp de trei săptămâni a fost interzisă comercializarea de produse agricole în 215 comune. Întrebările privind consecinţele pe termen lung asupra sănătăţii rămân însă deocamdată fără răspuns.

Tags: ChemtoolChicagoKirk WilsonLubrizolRocktonstatul IllinoisSUAuzina chimicaWarren Buffet
Categorii: Știrile zilei