Incendiu puternic la Odesa (VIDEO): 14 oameni sunt daţi dispăruţi!

Publicat:

Un număr de 14 persoane au fost date dispărute joi în Ucraina în urma unui incendiu ce a afectat un imobil din Odesa (sud), a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, citat de AFP, potrivit agerpres.

Focul a izbucnit miercuri într-o clădire din centrul oraşului care adăposteşte sediile mai multor licee şi instituţii de învăţământ superior. Bilanţul victimelor indică decesul unei eleve de 16 ani şi rănirea a 27 de persoane.


Citeşte şi: Mai marii lumii l-au luat peste picior pe Trump – VIDEO

Incendiul a fost stăpânit joi dimineaţa, dar zeci de pompieri continuă să inspecteze clădirea de şase etaje, în parte distrusă.

Zelenski şi-a exprimat speranţa, pe Facebook, ca persoanele dispărute să fie găsite în viaţă.

Şapte pompieri se află printre persoanele rănite, iar cinci răniţi sunt în stare gravă.

Autorităţile au deschis o anchetă privind cauzele incendiului. Un moment de reculegere a fost păstrat în Parlamentul de la Kiev.

Citeşte şi: Avocatul lui Trump a ajuns la Kiev să ‘limpezească apele’

Incendiile mortale sunt frecvente în Ucraina, ţară în care respectarea regulilor de securitate este aleatorie, iar multe infrastructuri sunt învechite, notează AFP.

În august, un incendiu la un hotel din Odesa s-a soldat cu nouă morţi. În iunie, a ars un spital psihiatric, tot în Odesa, în incendiu murind şase oameni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.