X

Incendiu uriaș la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia

Un incendiu uriaș a izbucnit la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia amenințând aprovizionarea Europei, anunță Daily Mail, informează mediafax.

O conductă din uriașul câmp de gaze Urengoyskoye din Rusia s-a spart și a provocat un incendiu uriaș. Incidentul a avut loc joi, iar flăcările au fost stinse. Totuși, incidentul stârnește temeri legate de întreruperi ale aprovizionării și de creșteri de prețuri, deoarece zăcământul alimentează Europa prin intermediul gazoductului Yamal-Europa.

Citește și :  De la ‘Watergate’ la ‘Partygate’: 50 de ani de la apariţia unui sufix asociat scandalurilor

Gigantul energetic Gazprom a anunțat că incendiul a izbucnit parcursul nopții la câmpul de gaz Urengoyskoye din regiunea Yamalo-Nenets din Siberia.

„Incendiul a avut loc la ora 2:30 dimineața pe 16 iunie (…) Nu s-au înregistrat victime. La ora 4 dimineața, incendiul a fost stins”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Daily Mail.

Reprezentanții Gazprom au mai spus că încă analizează amploarea pagubelor și că nu a existat nicio întrerupere a livrărilor.

Ultima dată când un incendiu a afectat regiunea, în august anul trecut, au urmat o scădere considerabilă a producției și o creștere a prețurilor.

Acesta este cel mai recent incident care se produce la instalații cheie ale Rusiei. În contextul războiului cu Ucraina, incendiile repetate au provocat suspiciuni de sabotaj.

Citește și : Consiliului Europei constată progrese şi lipsuri în protecţia femeilor din România împotriva violenţei

Tags: incendiurusiasiberiaUrengoyskoyeYamalo-Nenets
Categorii: Diaspora