X

Incendiul de la periferia Los Angeles-ului şi-a dublat dimensiunile în 24 de ore

Un important incendiu de vegetaţie care devastează o zonă de la periferia oraşului Los Angeles şi-a dublat dimensiunile în mai puţin de 24 de ore, au anunţat joi pompierii, pe fondul unui un val înăbuşitor de căldură care a cuprins în vestul Statelor Unite, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Mii de persoane au primit ordin de evacuare a zonei ameninţate de incendiul Fairview, care a mistuit peste 7.700 de hectare de teren.

Citeşte şi: TOATE competiţiile sportive SE OPRESC vineri în Marea Britanie – Black News

“Incendiul se extinde spre est, sud şi în anumite zone de la nord de focar”, au informat serviciile californiene pentru stingerea incendiilor.

Două persoane au murit până în prezent în acest incendiu care a izbucnit luni, în contextul unui val de caniculă care a cuprins de o săptămână California şi regiuni din Nevada şi Arizona.

Temperaturile ridicate, care au atins pe alocuri la 45 de grade Celsius, pun în pericol reţeaua de electricitate din California.

Citeşte şi: Reacţii şi mesaje de condoleanţe din lumea întreagă după moartea REGINEI – Black News

California ISO a reuşit să evite marţi întreruperile rotative ale energiei electrice (monitorizate şi repartizate pe zone). Compania şi-a reluat miercuri solicitarea adresată consumatorilor săi de a “scădea cererea” în cursul serii, sfârşind prin a saluta cooperarea publicului, despre care a spus că a permit menţinerea alimentării cu energie electrică pe întreg teritoriul statului, toată săptămâna.

Potrivit serviciilor meteorologice din SUA, valul de căldură ar trebui să înceapă să se disipeze în următoarele zile.

Tags: Fairviewincendiulos angelesSUA
Categorii: Știrile zilei