Incendiul din Gran Canaria dă semne de remisie

Publicat:

Incendiul grav de vegetaţie care afectează insula spaniolă Gran Canaria (Atlantic) a început să intre în remisie marţi dimineaţa, deşi încă nu este controlat, potrivit preşedintelui guvernului regional, Angel Víctor Torres, citat de EFE, potrivit agerpres.

Incendiul care a afectat până acum 10.000 de hectare şi a determinat evacuarea a 9.000 de persoane nu a pătruns în cursul nopţii în Rezervaţia Naturală Inagua, o enclavă ecologică valoroasă care a fost mistuită de flăcări în marele incendiu din 2007.


Citește și: Americanii cer Atenei să nu ajute petrolierul iranian din Mediterană

Luni seară au fost evacuaţi rezidenţii din două cartiere ale unei mici localităţi, dintr-o zonă din centrul insulei, din cauza perdelei dense de fum venită din zona incendiului.

Marţi, la operaţiunile de combatere a flăcărilor s-a alăturat şi un batalion al armatei şi este prevăzută venirea altor mijloace terestre care vor sprijini de la sol cele 21 de aeronave. Este vorba de o amplă desfăşurare de forţe pentru combaterea acestui incendiu izbucnit sâmbătă şi considerat cel mai mare din Spania de anul acesta.

Timp de trei zile, focul s-a extins din zona de nord a insulei spre est şi vest, fără posibilitatea de a fi controlate ambele fronturi, din cauza înălţimii flăcărilor (care au afectat Parcul Natural Tamadaba) şi condiţiilor meteorologice (val de căldură), astfel încât incendiul nu a putut fi izolat.

Specialiştii speră însă ca focul să poate fi acum controlat datorită combinării operaţiunilor terestre cu cele aeriene.

Citește și: Mai în glumă, mai în serios, Trump vorbește tot mai des de Groenlanda: ‘Promit să nu fac asta!’

Dezastrul nu a făcut deocamdată victime, însă a obligat autorităţile să evacueze în total 9.000 de persoane, inclusiv din zone turistice precum Cruz de Tejeda, un sit montan, celebru pentru priveliştile sale spectaculoase, aflat în centrul insulei.

Focul a izbucnit la câteva zile după ce pompierii au reuşit să stingă un alt incendiu izbucnit în aceeaşi zonă a arhipelagului Canarelor, care a determinat evacuarea a câteva sute de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.