Încep negocierile post-alegeri în Germania – Liberalii vor portofoliul Finanţelor în cadrul coaliţiei lui Merkel

Publicat:

Partidul Democraţilor Liberi din Germania (FDP) vrea să obţină Ministerul Finanţelor dacă intră în coaliţia condusă de cancelarul Angela Merkel după câştigarea alegerilor, informează DPA, preluând declaraţii făcute presei locale de personalităţi politice. 

FDP nu doreşte să intre în guvern decât dacă va primi Ministerul Finanţelor”, a declarat preşedintele executiv al partidului, Alexander Hahn, tabloidului Bild on Sunday.


“Numai această cale poate fi cheia îndeplinirii promisiunilor făcute în alegeri cu privire la o mai bună finanţare a educaţiei şi o reformă a sistemului de taxe va fi garantată”, a adăugat el.

Titular la Finanţe este în prezent de Wolfgang Schaeuble din partidul conservator al lui Merkel, Uniunea Creştin-Democrată din Germania (CDU).

Michael Fuchs din CDU a declarat pentru Bild că Schaeuble a fost un “excelent ministru al finanţelor” care doreşte să rămână în funcţie după alegeri.

FDP are şanse mari să intre în parlamentul federal german după alegerile din 24 septembrie, sondaje recente indicând un sprijin din partea electoratului de 9-10 %.

FDP şi-a pierdut toate locurile în parlament în urma alegerilor din 2013.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.