Încep protestele în Republica Moldova: Lumea se adună la Chișinău, în fața instituțiilor guvernamentale fiind instalate corturi

Publicat:

Mai multe persoane s-au adunat în fața Procuraturii Generale și a Ministerului Afacerilor Interne din Chişinău, în fața ambelor instituții amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare din centrul capitalei fiind instalate corturi, potrivit pubicaţiei Ziarul de Gardă, scrie agerpres.

Abordat de reporterul ZdG, unul dintre tineri a declarat că scopul prezenței sale în fața Procuraturii Generale ar fi să apere instituțiile statului.


Citește și : Dodon recunoaște în fața lui Plahotniuc că primea până la un milion de dolari pe lună din Rusia

„Am venit să apărăm instituțiile statului, noi încercăm să aparăm atât statul, cât și republica, neamul, familiile noastre. Pentru asta stăm aici. Eu nu reprezint nici un partid. Pe mine mă interesează țara și familia mea și eu nu vreau ca Dodon și Rusia să hotărască istoria neamului meu”, a declarat tânărul.

„Noi am venit să protestăm împotriva blocului ACUM, împotriva PSRM-ului, trădătorii țării. Cine vrea să vândă țara asta? Dodon!”, a declarat presei un alt tânăr, care susține că vor fi instalate corturi și în fața Curții Constituționale.

 

Tinerii neagă că ar exista un organizator.

Sâmbătă, vicepreședintele PD, Andrian Candu a declarat că Partidul Democrat „își rezervă dreptul de a organiza proteste”, în contextul faptului că Igor Dodon refuză să dizolve Parlamentul, ceea ce, potrivit PD, este ilegal.

Mai mulți oameni au anunţat că sunt obligați de primari să se prezinte duminică la protest.

Amintim că sâmbătă a fost reluată ședința Parlamentului din 21 martie curent. Astfel a fost votată conducerea Parlamentului și a unui nou Guvern. În funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate astăzi se declară neconstituţionale.

Citește și : Criză politică în R.Moldova: CCM declară neconstituțională numirea Maiei Sandu în funcția de premier

Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

În această seară, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional și decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.