Începând de anul următor, elevii vor învăța la școală despre energie și climă

Publicat:

Începând de anul următor, elevii vor învăța la școală despre energie și climă

Elevii vor învăța, începând cu anul școlar 2024-2025, despre energie și climă. Modulele vor fi inserate în discipline școlare precum Fizică, Geografie, Educație pentru societate, Dezvoltare personală.

„Vrem să educăm generații care conștientizează provocările din sectorul energiei și problemele de mediu, generații care promovează un stil de viață sustenabil”, a menționat Cristina Pereteatcu, secretară de stat la Ministerul Energiei.


Școlarii vor studia atât teoretic, cât și practic despre legile fizicii, fenomenele geografice și atmosferice, impactul lor practic în utilizarea energiei durabile, cum să colecteze separat deșeurile, să recicleze și să reducă amprenta de carbon.

Citește și: STUDIU/ Expert: 25 % dintre moldoveni primesc bani de la rudele de peste hotare

Secretara de stat la Ministerul Educației și Cercetării, Valentina Olaru, a declarat că instituția susține conceptul proiectului de inserție a educației despre energie și mediu în școli, astfel ca elevii să fie capabili să contribuie la asigurarea sustenabilității.

Pachetul educațional include 84 de produse didactice – ghiduri metodologice și proiecte de lecții, elaborate de cadrele didactice și experți în domeniul energeticii și mediului, transmite IPN. Profesorii care manifestă interes față de subiect sunt invitați să participe în procesul de testare a resurselor didactice. Aceștia vor beneficia de ateliere de formare profesională.

Modulele sunt elaborate cu susținerea Uniunii Europene și PNUD Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului și Președinția Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cei șapte deputați afiliați lui Ilan Șor, interziși la cinci ședințe ale Parlamentului, s-au plâns la Procuratură

Cei șapte deputați afiliați lui Ilan Șor, interziși la cinci ședințe ale Parlamentului, s-au plâns la Procuratură Cei șapte deputați afiliați lui Ilan Șor, cărora...

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta Fostul Prim-ministru, Ion Chicu, întreabă dacă rectificarea Bugetului de Stat prin Decizie-protocolară, adică fără...

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat...

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.