X

Începând de anul următor, elevii vor învăța la școală despre energie și climă

Începând de anul următor, elevii vor învăța la școală despre energie și climă

Elevii vor învăța, începând cu anul școlar 2024-2025, despre energie și climă. Modulele vor fi inserate în discipline școlare precum Fizică, Geografie, Educație pentru societate, Dezvoltare personală.

„Vrem să educăm generații care conștientizează provocările din sectorul energiei și problemele de mediu, generații care promovează un stil de viață sustenabil”, a menționat Cristina Pereteatcu, secretară de stat la Ministerul Energiei.

Școlarii vor studia atât teoretic, cât și practic despre legile fizicii, fenomenele geografice și atmosferice, impactul lor practic în utilizarea energiei durabile, cum să colecteze separat deșeurile, să recicleze și să reducă amprenta de carbon.

Citește și: STUDIU/ Expert: 25 % dintre moldoveni primesc bani de la rudele de peste hotare

Secretara de stat la Ministerul Educației și Cercetării, Valentina Olaru, a declarat că instituția susține conceptul proiectului de inserție a educației despre energie și mediu în școli, astfel ca elevii să fie capabili să contribuie la asigurarea sustenabilității.

Pachetul educațional include 84 de produse didactice – ghiduri metodologice și proiecte de lecții, elaborate de cadrele didactice și experți în domeniul energeticii și mediului, transmite IPN. Profesorii care manifestă interes față de subiect sunt invitați să participe în procesul de testare a resurselor didactice. Aceștia vor beneficia de ateliere de formare profesională.

Modulele sunt elaborate cu susținerea Uniunii Europene și PNUD Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului și Președinția Republicii Moldova.

Tags: anul școlardisciplineenergie și climă
Social