Elevii care vor să-și continue studiile la un liceu din capitală își pot depune dosarele începând cu ziua de astăzi, 6 iulie. Pentru anul de studii 2024-2025, procesul de înmatriculare în liceu este planificat în 97 de instituții de învățământ secundar (ciclu II – liceu) din municipiu. Este vorba despre 82 de instituții publice și 15 private, care vor încadra un număr total de 5 246 de elevi, repartizați în 220 de clase, transmite IPN.

Pe platforma escoala.chisinau.md, fiecare absolvent poate depune actele concomitent la trei instituții, în perioada 6-15 iulie. Pe 16 iulie va fi organizată proba de concurs pentru instituțiile liceale cu admitere în baza probelor suplimentare. În perioada 17-19 iulie se va desfășura concursul dosarelor, care presupune calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs. Rezultatele vor fi anunțate pe 20 iulie.


Etapa a doua de depunere a actelor pentru locurile rămase vacante va începe pe 1 august și se va desfășura până pe 4 august. Concursul dosarelor va avea loc pe 5 august, iar pe 6 august vor fi anunțate rezultatele.

Citește și: Ultimul atelier de lucru în cadrul exercițiului Regex 2024 va începe săptămâna viitoare

Pe data de 10 august va fi prezentat raportul final privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu la adresa Direcției Generale Educație Tineret și Sport.

Conform Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal, instituțiile de învățământ stabilesc nota minimă de concurs nu mai mică de 6,00 pentru liceele cu frecvență, clasele X-XII și 5,00 pentru liceele cu frecvență redusă, clasele X-XIII. Nota minimă de concurs se stabilește prin decizia Consiliului profesoral la etapa de aprobare a planului de admitere în liceu.