Începe NEBUNIA! O canadiană devine prima pacientă din lume diagnosticată cu ‘schimbări climatice’

Publicat:

Potrivit unui cotidian canadian, un cetățean în vârstă din Columbia Britanică se confruntă cu o afecțiune pe bază de astm, despre care medicii au spus că se datorează valurilor de căldură și calității proaste a aerului.

Într-un caz neobișnuit, o femeie din Canada a fost diagnosticată cu „schimbări climatice” și se confruntă cu probleme de respirație. Da, ați citit bine! Ea a devenit prima pacientă din lume care suferă de o astfel de problemă.


Potrivit Times Colonist, un cotidian canadian, pacientul este un cetățean în vârstă din provincia British Columbia din Canada și se confruntă cu o afecțiune subiacentă de astm. Medicii, care au examinat pacientul, au afirmat că din cauza valurilor de căldură și a calității proaste a aerului starea de sănătate a pacientului s-a deteriorat.

Dr. Kyle Merritt (foto), medicul consultant, a declarat că, pentru prima dată în peste 10 ani, a folosit termenul „schimbări climatice” în timp ce a scris diagnosticul pacientului.

„Ea are diabet. Are ceva insuficienţă cardiacă. Ea locuiește într-o rulotă fără aer condiționat. Toate problemele ei de sănătate s-au agravat. Și chiar se luptă să rămână hidratată”, a spus Merritt citat de publicața canadiană. Medicul a anunțat, de asemenea, că există o cerință puternică de a identifica și rezolva cauza primară, mai degrabă decât de a trata doar simptomele pacienților.

Rapoartele sugerează, de asemenea, că pacienta locuiește într-o rulotă și are șaptezeci de ani. Ea a fost diagnosticată cu această problemă neobișnuită la scurt timp după ce valurile de căldură au lovit țara care i-au înrăutățit starea de sănătate deja fragilă.

Prin această nouă constatare și rezultat, dr. Merritt a încurajat câțiva medici locali din zonă să se reunească și să lanseze o inițiativă numită Medici și Asistente pentru Sănătatea Planetară.

În iunie 2021, Canada s-a confruntat cu unul dintre cele mai grave valuri de căldură înregistrate vreodată, după care a existat smog cauzat de incendiile care au umplut cerul. Printre numeroasele provincii, Columbia Britanică a avut de suferit sub valuri de căldură teribile care au ajuns să provoace 500 de morți, conform relatărilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un om a murit într-un accident grav

Un om a murit într-un accident grav Grav accident rutier s-a produs în seara zilei de duminică, 7 iulie, în satul Trebisăuți din raionul Briceni....

Căruțaș mort beat la Călărași

Căruțaș mort beat la Călărași Polițiștii de patrulare au oprit la timp în trafic un căruțaș în stare de ebrietate, care putea provoca o...

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei Bătaie la o intersecție din capitală. Imaginile au fost publicate de activiștii de la „StopHam...

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient Mai multă transparență și eficiență în procesul de evaluare a bunurilor imobile. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.