Începe procesul SPIONULUI din biroul de presă al lui Merkel

Publicat:

Procesul unui presupus spion egipteano-german care lucra pentru serviciul de presă al cancelarului german Angela Merkel, suspectat că ar fi transmis informaţii serviciilor secrete egiptene ani de zile, s-a deschis marţi la Berlin, informează France Presse, potrivit agerpres.

Amin K. ar fi transmis informaţii Serviciului General de Informaţii (GIS) egiptean între 2010 şi 2019, profitând de poziţia sa privilegiată în cadrul serviciului de presă al cancelarului Germaniei pentru care lucra din 1999.


Vezi şi: NASA publică filmarea cu coborârea lui Perseverance pe Marte

Mai exact, bărbatul în vârstă de 66 de ani a lucrat în cadrul serviciului de vizite al centrului de presă federal german, un departament responsabil în special de comunicare cu privire la activităţile cancelariei.

Potrivit rechizitoriului, el a făcut observaţii generale cu privire la modul în care mass-media se ocupau de politica internă şi internaţională faţă de Egipt, el a tratat de asemenea cererile agenţilor serviciilor de informaţii egiptene şi a încercat să recruteze un alt spion.

De asemenea, el este suspectat că a transmis GIS numele a cinci colegi din Bundespresseamt născuţi în Siria.

În schimbul informaţiilor furnizate, el spera să primească un tratament preferenţial din partea autorităţilor egiptene. Mama sa ar fi fost ajutată în special în legătură cu drepturile sale la pensia egipteană.

De asemenea, el era invitat uneori la recepţii oficiale, de exemplu cu ocazia ceremoniei de rămas bun al ambasadorului egiptean în Germania în 2019, a explicat parchetul german la mijlocul lunii noiembrie, în timpul punerii sale sub acuzare.

Încă două zile de audiere sunt programate pentru un verdict aşteptat la începutul lunii martie.

Conform raportului serviciului de Informaţii Interne germane, atât serviciul de spionaj extern egiptean GIS, cât şi serviciul său de informaţii interne (NSS) sunt active în Germania.

Citeşte şi: Soţia lui ‘El Chapo’ a fost arestată pentru trafic de droguri

Obiectivul lor este să colecteze informaţii despre adversarii regimului egiptean al preşedintelui Abdel Fattah el-Sisi care trăiesc în ţară şi în special simpatizanţii Frăţiei Musulmane, grupare interzisă din 2013 în Egipt.

În afară de o scurtă paranteză în urma revoltei populare din ianuarie-februarie 2011 care l-a înlăturat pe preşedintele Hosni Mubarak, Egiptul a fost condus din 1952 de militari.

Armata, descrisă ca protector al poporului, este omniprezentă în societate şi rolul său a crescut în ultimii ani. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.